Nokia C2 е бюджетен смартфон с ефектен дизайн и Android Go

По време на предстоящото да се състои на 19 Март събитие в Лондон, се очаква Nokia да покаже официално всички премиерни топ модели смартфони, които участват пасивно в последния филм за Джеймс Бонд. Същите, които трябваше да видим още по време на отмененото заради Коронавирус изложение MWC2020, Заедно с тях обаче, HMD Global ще покажат и новото си достъпно бюджетно предложение, работещо на базата на Android Go. Това става ясно от видео които Nokia Mobile публикуваха вчера в официалният си Youtube канaл.

 

 

Nokia C2 е с ефектен изчистен дизайн и корпус в две цветови разновидности – тюркоазено зелена и черна.

От публикувана във Fonearena информация става ясно, че смартфонът ще е с 5.7″ IPS дисплей със съотношение на страните 18:9. В основата на хардуера му ще стои процесор UNISOC с 1.4GHz тактова честота, а RAM паметта ще бъде 1GB. Сториджът пък ще е 16GB, като обемът може да се увеличи с до още 64GB посредством microSD карта памет.

Телефонът ще е Dual SIM 4G VoLTE, с Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS. Операционната система е Android 9 Pie Go Edition, като по периферията на телефона има отделен бутон за извикване на Google Assistant. Основната и предната селфи камери на Nokia C2 са с по 5MP еквивалент. Размерите на бюджетният смартфон са 154.8мм на 75.59мм, като дебелината му е 8.85мм. Теглото на устройството е 161гр, в които влиза и батерия с 2800mAh заряд.

 

Прочетете още: Защо Google Pixel 5 няма да бъде смартфон от висок клас