Samsung ще представят нова серия micro LED телевизори до края на годината

Samsung са глобален лидер в производството на телевизори и продължават да инвестират средства в разработката на уникални технологии. Компанията предлага впечатляващо портфолио от QLED телевизори, но също така проявяват огромен интерес към micro LED устройствата. Това е сравнително нова иновация, която тепърва ще намира все по-сериозно присъствие в ежедневието на потребителите. Технологията micro LED по подобие на OLED предоставя перфектни нива на черното, но осигурява по-висока яркост и отстранява проблема с прегарянето на пикселите.

 

Корейският производител си е поставил за цел да се превърне в лидер в популяризирането на тази иновация и да изпревари своите конкуренти. Именно заради това Samsung постепенно се ориентират към представянето на повече устройства с micro LED дисплеи, особено в премиум сегмента. Благодарение на нова информация, публикувана от SamMobile разбираме, че плановете на компанията са свързани с премиерата на няколко нови телевизора с micro LED технологията, които вероятно ще видим на пазара през втората половина на годината.

 

Доколкото разбираме Samsung ще си партнират с тайванския бранд Epistar и така ще гарантират необходимия брой micro LED чипове за предстоящите си модели. Еpistar е инвеститор в PlayNitride, който са ексклузивния сътрудник на Samsung за този хардуер. Ако всичко върви по план в следващите месеци ще се увеличи продукцията на micro LED чипове и в съоръженията на Epistar. Прогнозите са съвместно да бъдат произвеждани около 10 хил. чипа на месец. Все още не разполагаме с никакви детайли за спецификациите и големината на телевизорите.