BMW представиха новото лого на компанията

Германският производител направи най-голямата промяна в своя бранд от премиерата на легендарната емблема, която бе представена през 1917г. Актуализираното лого на BMW е създадено да запази визията на класическия символ, като успоредно с това въвежда две съществени промени. Първата от тях е интеграцията на по-плосък дизайн, който премахва голяма част от 3D ефектите и сенките, които дебютираха през 1997г. в подобрена версия на логото си от 1963г.

, съобщава TheVerge.

 

 

Втората промяна е свързана с премахването на черния външен пръстен на логото, който вече е заместен от прозрачен фон. Концепцията на дизайнерите е така символа да придобие по-модерен и минималистичен вид. Новото лого също така символизира отвореният подход и иновациите на BMW в сегмента на автомобилите през дългогодишната им история. Факт е, че компанията е една от малкото в съвременната индустрия, която използва подобен подход в комерсиализацията на своя бранд.

 

 

Използването на прозрачен фон не е много разпространена маркетингова техника в днешния корпоративен свят. Според някои този дизайн изглежда недовършен, като другата критика е факта, че много приложения и реални надписи залагат на бял фон, за да е по-четлив текста. В този ред на мисли прозрачните елементи в новото лого на BMW е възможно да доведат до „визуален конфликт“ при някои потребители. Засега няма официална информация кой ще бъде първия автомобил с актуализирания символ на пазара. 

 

TagsBMW