Samsung представиха първите в света 8К QLED телевизори с Wi-F 6

Samsung разкриха повече детайли за новите си QLED телевизори, които поддържат 8K резолюция на CES 2020 в началото на януари. Тези устройства от впечатляващото качества на картината имат безрамков дизайн и 5.1-канална съраунд аудио система. Компанията сега се похвали, че това ще бъдат първите телевизори в индустрията, които се възползват от технологията Wi-Fi 6.

Taзи иновация тепърва ще намира място в повече смартфони на водещите производители, но също така е оптимизирана за широк набор от смарт джаджи.

 

Представителите на Q900 и Q950 OLED TV сериите се захранват от модифицирани процесори на MediaTek, които имат Wi-Fi 6 чипове. Това ще улесни стриймването на съдържание с 8K разделителна способност от интернет. Всъщност Wi-Fi 802.11.ax е най-бързата версия на безжичната технология, която предлага редица подобрения. Така например потребителите могат да очакwат максимална скорост за трансфер на информация от 12Gbps, но при по-ниска консумация на енергия, в сравнение с възможностите на Wi-Fi 802.11ac.

 

Samsung Q900 и Q950 са първите устройства получили 8KA сертификация от 8K Association. Използването на Quantum Processor позволява на телевизорите да конвертират 4K съдържание в 8K формат, което определено е доста полезно. Всичко това става с усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект. Според официалните дани телевизорите от гамата предлагат съотношение на екрана към тялото от внушителните 99%, като моделите имат и четири вградени високоговорители, както и субуфер. Няма данни за цената в Европа.

 

Oще от Digital: Samsung разработват по-добра технология за производство на QLED телевизори