Борусия (М) 0:0 Байерн (гледайте тук)

Изненадващият лидер в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) и шампиона Байерн (Мюнхен) играят при 0:0 през първото полувреме в дербито от 14-ия кръг на Бундеслигата.


Преди този мач баварците са на 4 точки от съперника си.

Гладбах тръгва смело с трима офанзивни футболисти в лицето на Маркюс Тюрам, Аласан Плеа и Ларс Щиндъл.


Филипе Коутиньо, Бенжамен Павар, Хавиер Мартинес и Серж Гнабри са оставен сред резервите на Байерн, което дава шанс на Корентен Толисо, Жером Боатенг, Леон Горетцка и Томас Мюлер. Йошуа Кимих ще играе като десен защитник.

Томас Мюлер се размина с гола в 8-ата минута, когато от 2-3 метра отклони топката, но тя излетя в аут.

В 14-ата и Роберт Левандовски не беше точен.

Две минути по-късно Тиаго Алкантара изпълни бързо пряк-свободен удар с леко чукване на топката над стената, което намери Левандовски. Изстрелът на нападателя от въздуха обаче също не попадна в целта.

Само след 20 минути игра треньорът на Байерн Ханзи Флик беше принуден да прави смяна, след като Корентен Толисо се контузи. Иван Перишич зае неговото място и заигра по лявото крило.

„Червените“ не спираха да атакуват и в 26-ата Ян Зомер трябваше да плонжира след шут на Мюлер.

Минута след това Кимих стреля, топката мина под тялото на Зомер и тръгна да влиза, но стражът успя да я спре. Технологията на голлинията не сигнализира за попадение, а повторенията показаха, че милиметри не са достигнали на кълбото да премине линия с целия си обем.

Съставите:
БОРУСИЯ (М): Зомер, Лайнер, Елведи, Гинтер, Бенсебаини, Закария, Бенеш, Хофман, Тюрам, Плеа, Щиндъл

БАЙЕРН: Нойер, Кимих, Боатенг, Алаба, Дейвис, Тиаго, Толисо, Мюлер, Горетцка, Коман, Левандовски