Локо (Пд) 0:0 Арда

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Арда (Кърджали) играят при резултат 0:0 в сблъсък от 18-ия кръг на efbet Лига.
Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на великия български актьор Стефан Данаилов, който напусна този свят през тази седмица на 76 години.

„Смърфовете“ владееха инициативата, но слаб удар на Езе не затрудни Караджов. В 17-ата минута Лозев беше близо до гол, но отличен рефлекс показа Луков, който при добавката получи гол, но той беше отменен поради фаул на Василев срещу вратаря.

Домакините на “Лаута” ще опитат да се върнат към победите и отново да атакуват второто място в класирането. “Смърфовете” ще искат да се възползват от грешката на Левски и отново да се изравнят по точки със “сините”. Както е известно, вчера софиянци направиха 1:1 с Берое в Стара Загора.

Арда обаче също има своите амбиции. Кърджалии продължават битката за топ 6. Ако вземат трите точки днес, гостите могат да се изкачат дори до 5-ата позиция в таблицата. Възпитаниците на Стамен Белчев записаха две победи в последните си два двубоя и ще се надяват да продължат с добрите си игри и днес.

През първия полусезон двата тима направиха зрелищен мач, но Локо бе крайният победител, като се наложи с категоричното 5:2. Сега Арда има за какво да си отмъщава.

В състава на домакините се завръща Стивън Езе, който вече е възстановен от контузията си. За сметка на това обаче от групата отпада Давид Малембана. Очаква се при това положение Бруно Акрапович пуска на терена Луков на вратата и Петрович, Езе и Алмейда в защита. Томашевич и Карагерен ще действат на двете крила като халф-бекове. Умарбаев и Витанов ще са двамата в средата на терена, а пред тях като плеймейкър ще се изявява Георги Илиев. Дуото в атака пък ще е съставено от Димитър Илиев и Ожболт.

За гостите днес ще отсъстват наказания Хасани и контузения Сон. Спас Делев пък е възстановен и поднови тренировки, като попадна в групата за мача, но е на пейката. Стамен Белчев пусне в игра Караджов на вратата, а пред него ще действат Рандал, Крумов, Гаич и Кръстев. Мартинов и Ховсепян ще са дефанзивните полузащитници, Лозев, Сидул и Георгиев лев и Кокорин ще играят зад Василев, който е на върха на нападението.

efbet Лига, 18 кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – АРДА

ЛОКОМОТИВ (ПД): Мартин Луков, Милош Петрович, Стивън Езе, Диниш Алмейда, Бирсент Карагерен, Парвиз Умарбаев, Петър Витанов, Йосип Томашевич,  Георги Илиев, Димитър Илиев, Ален Ожболт

АРДА: Иван Караджов, Конър Рандал, Пламен Крумов, Атанас Кръстев, Зоран Гаич, Румян Ховсепян, Емил Мартинов, Дарен Сидул, Александър Георгиев, Деян Лозев, Радослав Василев

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Стефан Апостолов
Начало: 12:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛОКО
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА АРДА