Колко популярни са смартфоните сред подрастващите

Все повече потребители разполагат с повече от един смартфон. Популярността на устройствата нараства и сред най-младата аудитория. Това е основното заключение от доклад на Common Sense Media, който разкрива, че средната възраст на децата, които притежават смартфон вече е спаднала до 11 години. Досега се смяташе, че тази граница е 13-14 години.

Конкретните данни показват, че 53% от подрастващите на възраст до 11 год. имат подобно устройство.

 

 

В същото време тази стойност се увеличава до 69% при потребителите, които вече са навършили 12 години, съобщава Mashable. Изследването е проведено между 1600 деца, които са на възраст между 8 и 18 години, като показва категорично как технологиите са неизменна част от ежедневието на подрастващите. Само преди четири години едва 24% от децата, които са на възраст между 8 и 11 год. са притежавали мобилно устройство, което е почти два пъти по-ниска стойност.

 

Любопитно: Как социална мрежа TikTok стана популярна почти колкото Facebook

 

Ако тенденциите се запазят горепосочените стойности ще продължат да се увеличават със стабилни темпове в следващите години. Така например същото проучване показва, че 19% от подрастващите, които са на 8 години вече имат мобилно устройство. От една страна е добре да знаем тези стойности, за да се съобразим с тях. В същото време родителите е нужно да обърнат специално внимание, ако искат да контролират начина, по който децата им използват смартфони.