Microsoft проявяват интерес към смарт дрехите

Google финансират различни проекти на смарт дрехи и са една от най-активните компании в тази сфера. Еволюцията на технологиите и научните разработки карат и други популярни брандове да проявяват интерес. Така например Microsoft вече са регистрирали на свое име патент с името „Electronically Functional Yarn“. Компанията изглежда планира да започне разработката на интелигентни тъкани за смарт дрехи.

 

 

Документите свързани с патента описват метод за производство на тъкани, които предлагат модерна компютърна технология. Вече се експериментира с различни материали, които да превърнат този проект на Microsoft в реалност. Желанието на компанията е да произведе „електронно функционираща прежда“, която би намерила приложение в разнообразни дрехи като тениски, дънки ръкавици и якета, съобщава mspoweruser.

 

 

Настоящите данни само потвърждават желанието на Microsoft да разширят бизнеса си в сегмента на смарт дрехите. Все още е твърде рано да очакваме да видим реални продукти с интелигентните тъкани на компанията. Подобна технология, обаче би могла да има разнообразни приложения в спорните и фитнес облекла, но също в медицината, модата автомобилната индустрия, интелигентните домове и много др.

 

Oще от Digital: Създадоха умни дрехи, които генерират криптовалута от топлината на човешкото тяло