Защо е добре да използваме Adobe Lightroom на смартфона си

От Android Authority твърдят, че Adobe Lightroom е най-доброто мобилно приложение за редактиране на снимки и изброяват причините, поради които мислят така.  Adobe Lightroom, както е обозначен в Google Play Store, е просто мобилната версия на Lightroom CC. Въпреки че можете да използвате мобилното приложение Adobe Lightroom безплатно, използването на този софтуер в пълна степен изисква абонамент за Adobe Creative Cloud.

Цени за Adobe Creative Cloud:

– План Photography ($9.

99 на месец): Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop и 20GB място за съхранение в облака.

– План Lightroom ($9.99 на месец): Lightroom и 1 TB място за съхранение в облака.

– План Photography ($19.99 на месец): Lightroom, Lightroom Classic, Photoshop и 1 TB място за съхранение в облака.

 

Потребителите, които не се абонират ще пропуснат функции като RAW поддръжка, съхранение в обала, редактиране на няколко изображения едновременно, редактиране само на определени области на снимката, „лечебна четка“, инструмент за фиксиране на перспектива и изправяне на снимките и др.

 

Имайки предвид това, ще трябва да решите дали абонаментът си струва парите или не. Само имайте предвид, че по-долу са включени някои от тези платени функции в този списък с най-добрите функции на Lightroom за Android.

1. Облачно синхронизиране между различни устройства

Това е една от най-силните страни на Lightroom. Тъй като файловете и редакциите се съхраняват в облака, можете да получите достъп до изображенията си от всяко устройство. Можете също така да получите достъп до Lightroom от браузъра, така че дори не се нуждаете от инсталиран софтуер, за да използвате приложението!

2. RAW поддръжка

RAW е некомпресиран, нередактиран файл с изображението. Той запазва всички данни, заснети от сензора, поради което е много по-голям файл, но без загуба на качество и по този начин дава повече възможности за редактиране. За съжаление, много малко мобилни редактори за снимки поддържат RAW формата. Lightroom е един от малкото.

3. Пълна свобода за редактиране

Мобилната версия на Lightroom по нищо не отстъпва на тази за десктопи. Можете да контролирате експозицията, контраста, акцентите, сенките, бялото, черното, цветовете, нюанса, цветната температура, наситеността, вибрацията, да намалите шума, да изрязвате и много други. Разбира се, има и бутон за автоматично редактиране.

4. Приятен мобилен потребителски интерфейс

Повечето мобилни приложения за редактиране на снимки имат оптимизиран за мобилни устройства потребителски интерфейс, но този на Lightroom е особено добър, защото успява да намери баланса между дизайн за професионално редактиране и такъв удобен за работа на мобилно устройство. Lightroom е проектиран да работи в множество операционни системи, размери на екрана и типове устройства. Плъзгачите реагират добре на допир, но също така не изглеждат неподходящи на екрана на компютъра, когато използвате мишка. Бутоните са големи, а оформлението на изображението е добре организирано и оразмерено.

5. Представянето е невероятно


 

Photoshop, Lightroom Classic или който и да е друг скъп софтуер за редактиране на снимки изисква много мощ за обработка. Lightroom е различен, тъй като работи  гладко и на телефони от нисък клас като Moto E5 Plus и макар да не е толкова бърз, колкото при по-мощните телефони, не е бавен.

6. Пакетно редактиране

Редактирането на снимки, направени при едни и същи условия на осветление и с подобна естетика, не трябва да отнема много време. Пакетното редактиране ви спестява време, като ви позволява да копирате и поставяте редакции.

7. Споделяне в мрежата

Експортирането на изображенията в Adobe Lightroom от всяко устройство е страхотно, но повечето пъти дори не е необходимо да го правите. Adobe улеснява споделянето на вашите снимки чрез собствената си уеб система за споделянеб. Човек може да споделя албуми, като добавя конкретни хора или споделя линка. Изображенията и редакциите вече са запазени в облака, така че защо да не се възползвате от това?

8. Lightroom има приложение за камера

 

Приложението има ръчен режим, нещо, което някой телефони все още не поддържат. Сред тях са дори и някои доста популярни устройства като iPhone и Google Pixel 3. Има много страхотни приложения за камерата с ръчен режим на трети страни, но ако вече използвате Adobe Lightroom, не ви е нужно нищо повече.

9. Лесно организиране на снимките

С мобилната версия на приложението Lightroom може да организирате снимките си в папки и албуми. Освен това Adobe Sensei разпознава обектите в изображенията и правилно ги маркира. Можете също така да маркирате ръчно изображенията си, което улеснява намирането им през лентата за търсене.

10. Снимките винаги са архивирани

Тъй като Lightroom е базиран на облака, така няма нужда да се притеснявате, че хард дисковете ви ще се повредят, картите с памет ще се загубят, телефонът ви ще се намокри. Вашите снимки ще бъдат безопасно съхранявани на сървърите на Adobe. 

 

Вижте най-добрите безплатни редактори на снимки