Чудото на покрива на къща в квартал Лозенец-Зелени площи, асансьор, дръвчета

Луксозна „къща на Карлсон“ се появи на покрива на жилищна сграда в столичния квартал „Лозенец“, съобщава Нова тв. Постройката, която се намира на ул.

„Минзухар“, има покривно озеленяване, двор, както и… асансьор. Собственичката е лекар.

Наследила е имота.  Къщата е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели, има дори и дръвчета. „Това е стая, не е къща. Има и камина, която не се използва.

Наследила съм го от брат ми и зет ми. Сигурно има разрешителни. Не мисля, че се надвишава височината на блока, който трябва да бъде“, коментира собственикът на имота. „Нямаме документи за такова нещо. Има си сграда, одобрена с плосък покрив. Обаче така като гледаме не е особено плосък.  Няма значение кой е собственикът. Ние документи да е законно нямаме. При всички положения това са общи части. Това нещо съществува от преди 2012-а година.

Сигнал и жалба за това нещо не е регистрирана. Няма как да одобрим нещо, за което нямаме сигнал. Както виждате от улицата не го вижда човек. Има покривно озеленяване. Интелигентно е направено, но това не го прави законно“, разкри кметът на район „Лозенец“ Людмил Дреков.

Коментари