Откриха гроба на Юда, но това, което намериха вътре ще ти счупи главата! Ето защо е предал Исус, никой не е подозирал!

Това е наистина изумително и същевременно! Ново археологическо откритие хвърля светлина върху една от най-големите библейски загадки, която винаги е била ябълката на раздора между религиозните експерти!

Защо Юда Искариотски предава Исус!? До днес никой дори не беше подозирал за истинската причина!

Археолози от Фондацията за библейски изследвания са открили край Йерусалим това, за което се смята, че е гробът на предателя на Исус. В семплия гроб в долината Хином са положени тленните останки на двама мъже и тийнейджър. Според изследователите, това са телата на Юда, баща му Симон и по-малкия му брат Йошуа, предава WNDR.

В гробницата са открити делви с много повредени свитъци, сребърни монети, както и нещо, което никой не е очаквал!

Малък дървен предмет наподобяващ лула.

Според първоначалните анализи на артефактите, върху лулата са открити остатъци от канабис!

Както знаем, Юда предава Исус на свещениците за 30 сребърника, като, за да покаже кой е Иисус, го целува по бузата в Гетсиманската градина. Разкаян за постъпката си, той се обесва на една смокиня.

„Това може да хвърли светлина върху една от най-тъмните мистерии на Библията“, твърди ръководителя на проекта проф. Ердазович. „Ако Юда наистина е бил наркозависим, това може да обясни спешната му нужда от пари, както и параноичното поведение, което води до неговото самоубийство. Все още не можем да потвърдим, че това е истинската причина, но теорията звучи интересна и доста екзотична“, твърди професорът./BRADVA.BG