Най-накрая откриха Светия Граал! Доказаха истината за Бог, най-неочакваното! Снимки и доказателства!

Торинската плащаница /Sindone di Torino/ е християнска реликва от ленено платно, в която според преданието Йосиф от Ариматея увил тялото на Иисус Христос след неговото разпятие.

Легендата гласи, че образът на Исус се е отпечатил върху плащаницата след неговото възкресение.

Торинската плащаница се съхранява в катедралата „Св. Йоан Кръстител“ в Торино, откъдето носи името си и се смята за една от най-противоречивите реликви, а според някои, тя е пряко доказателство за съществуването на Исус и за неговото възкръсване.

През годините са направени редица изследвания на реликвата, но всички те са с противоречиви резултати. Някои изследователи твърдят, че плащаницата е средновековно менте, което е направило тогавашен фалшификатор приказно богат. Други твърдят, че това е автентичен артефакт, който е запазил изображението на Божия син!

Днес излязоха резултатите на най-детайлния анализ на плащаницата правен до сега, резултатите буквално спряха дъха на учените!

Водещият изследовател Елвио Карлино е категоричен, че върху плащаницата има остатъци от кръв на човек, който е преживял „неистови мъчения“. Това е установено след анализ на наночастиците в плащаницата, които съдържат високи нива на стомана. Това се получава с кръвта, когато човешкият организъм преживее множествени болезнени травми, предава научното издание PLOS One.

Според друг анализ ленената плащаница, както и кръвта върху нея наистина датира от 1-ви век, но за всеобщо изумление произхода й е от Индия. Възможно е да е стигнала до богаташа Йосиф от Ариматея чрез търговия.

Друг анализ наскоро показа, че върху плащаницата има надпис на Арамейски, който гласи „Божи агнец“.

Всички тези открития карат все повече изследователи да са убедени, че Исус наистина е съществувал, и даже, че е възкръснал. Според редица учени, ако наистина е имало възкресение, то би било обвързано с огромна експлозия на енергия, която е запечатала образа върху плащаницата. Това съответства и с написаното в Библията – когато Исус е възкръснал, кръглата скала, която е затворила гробницата е изхвърчала на десетки метри от „експлозията“./BRADVA.BG