Удар под кръста: Как камила отне титлите на Меган и Кейт и коя е истинската британска принцеса?

Сигурно сте се питали защо кралските снахи не носят титлата принцеса, както би било редно. Нека започнем с малко история:

Когато принц Чарлз се ожени за Даяна Спенсър , тя стана принцеса на Уелс.

Но когато принц Уилям и Кейт Мидълтън сключиха брак през 2011 г., тя прие титлата херцогиня на Кеймбридж.

Миналата година пък Меган Маркъл стана херцогиня на Съсекс. И тук изниква логичният въпрос защо двете не са принцеси…

Меган и Кейт

Причината не бива да търсим в съпругите на двамата братя, а по-скоро в Камила Паркър – втората съпруга на принц Чарлз. Когато двамата сключват брак, всички са скандализирани, защото това се случва прекалено скоро след смъртта на Даяна Спенсър. Хората дълго време не могат да приемат новата съпруга на престолонаследника, още по-малко да я наричат „принцеса“, след като истинската принцеса за всички си остава Даяна.

Камила Паркър

В тази напечена ситуация кралският двор решава Паркър да приеме титлата херцогиня на Корнуел в знак на почит към покойната Даяна. И това се превръща в традиция, продължаваща и до днес. Така че, Меган и Кейт могат да винят само Камила, че им е отнела възможността да станат истински принцеси. Технически, те се водят „принцеса Хенри на Уелс“ и „принцеса Уилям на Уелс“, но никой вече не използва подобни обръщения, а и Чарлз е единственият принц на Уелс, пише „The Sun“.