Учени разкриха мрачната тайна на по*ноактьорите, всеки трети от тях…

Учени от университета в Маями за пръв път изследват проблемите със сексуално естество в порно-индустрията. Те установили, че всяка четвърта актриса по някакъв начин изпитва трудности от този род във връзка с работата си, а почти всички от актьорите трябвало да разчитат на хапчета за ерекция и в личния си живот, пише Daily Mail.

Учените установили, че порнографията оказва негативно влияние върху сексуалния живот не само на тези, които гледат подобна продукция, но и на тези, които участват като актьори в нея. Проучването било проведено от уролога Джъстин Дубин, който изрази надежда, че откритията му ще помогнат на тези, които се сравняват с порно звезди.

Анализът на данните разкрива, че всеки трети порноактьор страда от еректилна дисфункция. На „работното място“, 69% от тях използвали специални лекарства, а 58% признават, че прибягват до тях и в личния си живот. Учените били изненадани и от факта, че най-вече младите актьори използвали подобни лекарства. Изследването установило, че 84% от потребителите били мъже на възраст от 20 до 29 години.

Проучването засегнало и жените от порно индустрията. При тях станало ясно, че всяка четвърта жена, прекарала по-дълго време в бранша, страда от особена форма на сексуална дисфункция.