Трагичната история на сексбомбата Джейн Мансфийлд – първата гола актриса в Холивуд, погубена от сатанистки култ (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Джейнс Мансфийлд е истинска гореща руса сексбомба на Холивуд, която по нищо не отстъпва на Мерилин Монро. Със своята гръдна обиколка от 101 см тя заслужено си спечелва титлата секссимвол на 50-те и 60-те години. Зловещ сатанински култ, обаче, слага край на зашеметяващата ѝ кариера и в разцвета на силите си – едва на 34, тя губи и живота си, пише „Сън“.
 
Нов документален филм със заглавие „Мансфийлд 66/67“, който ще бъде излъчен в края на седмицата, разказва за последните месеци от живота на кино богинята.

Огромната слава на актрисата, която твърдяла, че е спала с американския президент Джон Кенеди и брат му Робърт, я тласнала към „тъмната страна“. Тя се присъединила към сатанистки култ, заради което изгубила живота си.
 
В разцвета на кариерата си през 1966 година Джейн се свързва с основателя на Църквата на Сатаната Антон Лавей. Последователите на сектата, сред които били Кърт Кобейн и Мерилин Менсън, се събличали голи на олтара и проповядвали сексуална освободеност.

Джейн, която дотогава живеела в прословутия си „Розов дворец“, започнала да позира за снимки в „Черната къща“ на Лавей в Сан Франциско. Тя станала висш свещеник на последователите на дявола и се говорело, че една от многото любовници на Лавей.
 
Това не се харесвало на ревнивия ѝ приятел – адвоката Сам Броуди, който влязъл в конфликт с „най-злия човек на света“. Говори се, че след като по невнимание попаднал под влиянието на черна магия, Броуди участвал в шест тежки катастрофи. Последната била фатална – загинал Броуди, Джейн и техният шофьор Рони Харисън, след като колата им се забила в трактор.
 
Една от най-известните реплики на Джейн е: „Ако ще правиш нещо лошо, нека е голямо, защото наказанието е едно и също“.

През 1963 година тя става първата актриса, която се появява гола в голям холивудски филм. Когато основателят на „Плейбой“ Хю Хефнър публикува голи снимки от снимачната площадка на „Обещания! Обещания!“, той бил съден за неприлично съдържание.

Джейн била женена три пъти и имала пет деца. Изневерявала на всичките си съпрузи и те ѝ изневерявали за отмъщение. Отношението ѝ към прегрешението било като това на Лавей. Наричаният Черен папа казвал: „Ако ще правиш нещо мръснишко, прави го и му се наслаждавай“. Той не толкова подтиквал хората да следват сатаната, колкото да преследват сексуалните си желания.
 

Неговата дъщеря Зина, която отдавна е напуснала култа и сега е на 54, разказва, че баща ѝ се отнасял с жените като със секс робини, които печелели пари за него като спели с други мъже. „Той беше сводник. Имаше група жени, които наричаше „студентки“. Но това беше само израз. Всъщност това бяха жени, които му даваха част парите си, а той ги консултираше как да бъдат по-добри прелъстителки“, обяснява тя.
 
Зина обаче, не е убедена, че Джейн е била любовница на баща ѝ, тъй като той не си падал по „големи цици“. Тя смята, че Лавей и Сам Броуди се опитвали да използват звездата за свои цели.
 
Джейн била толкова известна, че когато „Бийтълс“ били на първото си турне в САЩ през 1964 година и ги питали с кого най-много искат да се запознаят там, Пол Маккартни отговорил: „Джейн Мансфийлд“.
 
Въпреки че много убедително влязла в стереотипа за „тъпа блондинка“, актрисата всъщност не била нито руса, нито тъпа. Родена е брюнетка, а айкюто ѝ е било 160.
 
Твърди се, че Джейн започнала да се занимава с Лавей, само за да привлече още повече вниманието на таблоидите. Но според документалния филм, тя започнала да го взема насериозно. През 1966 година 6-годишният ѝ син Золтан бил нападнат от лъв в развлекателен парк и тя помолила Лавей да използва черна магия, за да спаси момченцето. Той се изкачил на върха на планина, за да направи заклинание. Часове по-късно лекарите съобщили, че Золтан ще оцелее.
 
Актрисата поискала помощ от дявола и в битката за попечителство на едногодишния ѝ син Тони по време на развода ѝ с Мат Цимбър. Тя спечелила делото седмици преди да загине. И адвокатът Сам Броуди и Лавей опитали да си припишат заслугите.
 
В борбата между двамата за сексбомбата било предизвикано смъртоносно проклятие. По думите на Карла, най-голямата дъщеря на Лавей, актрисата искала да се отърве от гаджето си, но той не си тръгвал. Сам докосвал различни предмети в ритуалната зала на Лавей и запалил една свещ във формата на череп. Лавей му казал: „Никой не трябва да прави това. Това е проклятие“.
 
В нощта на 29 юни 1967 година проклятието застигнало Сам. Той загинал заедно с Джейн и шофьора им Рони. Ударът отнесъл покрива на колата, а звездата починала на място. Дълго време се говорело, че била обезглавена, но всъщност причината за смъртта ѝ е тежка травма на мозъка.


 
Три от децата на Джейн – Золтан, тогава на 6 години, Мики-младши на 8 и Мариска на 3 години, спели на задната седалка на колата и оцелели след катастрофата.
 
Според Зина, баща ѝ нямал силата да предизвика катастрофата с проклятие. Той проклинал от яд, но за да има резултат трябва да се направи съсредоточен ритуал.
 
Зина, която сега е будистка, познавала серийния убиец Чарлз Менсън. „Можех да се оправям с Менсън много по-разумно, отколкото с баща си“, разказва тя. По думите ѝ, Лавей на няколко пъти щял да убие майка ѝ – Диан Хагърти. Лавей доживял до 67 години и починал през 1997 година, но все още има много последователи по целия свят.