Баща на 4 деца отне живота си заради стероиди, които приемал, за да изглежда прекрасно

35-годишният Марк Игън от Дъблин се самоубил след като няколко години приемал стероиди. Съпругата му Сарата разказа пред „Дейли мейл“, че починалият й съпруг просто искал да изглежда добре на сватбата, а след това не успял да се справи с пристрастеността си.

Марк, баща на четири деца, искал бързо да влезе във форма преди сватбата с дългогодишната си любов Сарата през 2013 г. Поради тази причина мъжът започнал да приема стероиди и на пръв поглед те постигнали необходимия резултат – на сватбата Марк изглеждал прекрасно.

 По време на медения месец той се опитал да спре стероидите и изведнъж осъзнал, че не може да го направи.
„Той имаше толкова много енергия, чувстваше се страхотно, можеше да скочи сутринта и да започне тренировка. И Марк не можеше да спре да приема стероиди, защото без тях се чувстваше болен, разбит и изморен“, казва Сарата Игън.
Марк се опитвал да се справи самостоятелно със зависимостта си в продължение на две години, но не му се удавало. Отчаян, той се обърнал към лекар и разбрал, че страшно много хора се лекуват от стероидна зависимост – щеше да се наложи да чака помощ след не по-малко от две години. Междувременно, заради приема на препаратите, бащата на четири деца започва да има проблеми от психическо естество и физическото здраве.
„Имаше главоболие; той се събуждаше в средата на нощта и стискаше главата си от болка. Не се чувстваше способен да функционира нормално“, споделя съпругата му.
Около една седмица преди самоубийството, Марк развива психоза: чува гласове, които заплашвали семейството му. На следващия ден той вече не си спомнял това, но епизодите на психоза се повтаряли и по време на поредния пристъп мъжът се самоубива.
Сега вдовицата на починалия смята, че дългът й повелява да разкаже на другите за опасностите от стероидите. Жената отбелязва, че всички знаят защо не трябва да приемат хероин, но никой не знае, че стероидите могат да доведат до гроба напълно здрав човек.
„Ако моята история помогне на поне един човек, то тогава не съм я разказала напразно. Никое семейство не трябва да преживява това, което се случи с нас“, допълва Сарата пред изданието. 

 

Коментари