САМО ПРЕДИ МИНУТИ ТОМА ТОМОВ ПОЛЯ БОЙКО БОРИСОВ С ЛЕДЕНИЯ ДУШ В ЖИВ ЕФИР! ПРЕМИЕРЪТ ТРЕПЕРЕШЕ ДА НЕ ЧУЕ ТОВА

Депутатът от БСП Тома Томов заяви, че след последната визита на премиера Бойко Борисов в Саудитска Арабия не трябва да се очаква, че от там ще потекат пари към страната ни и ще започнат да строят петзездни хотели.

„Няма да дойдат от Саудитска Арабия да строят петзвездни хотели у нас – коментира пред сутрешния блок на Би Ти Ви Тома Томов. – Техните амбиции са много по-големи. През 2009 година тук идваше един техен принц.

Може би най-богатия. Той искаше да види какво може да направи в България. Очакваше се той да строи в България хотел „Четири сезона“. Нищо обаче не стана. Убеден съм, че е решил, че няма смисъл да инвестира в България. Има несъвместимост на мащабите. Малка страна сме за тях. Като пример мога да ви кажа, че се предполага, че те ще построят 16 ядрени реактора”.

По думите му официалното посещение в Саудитска Арабия е трябвало да бъде направено още преди 10 години.

„Би било хубаво там да имахме посолство – коментира депутатът от БСП. – Това е една от най-интересните страни в света. Ако някой, някога е допринесъл с много пари, това е Саудитска Арабия. Това е финансовата маша на Съединените щати по време на войната в Афганистан. Там режимът е наистина уникален. Може би най-интересният в света“.

Според Томов, е било много хубаво и важно, че в делегацията на премиера е бил и бившият министър-председател Симеон Сакскуборгготски.

„Той е човек с огромен авторитет и връзки по света и отдавна съм казал, че това трябва да се използва – коментира Тома Томов. – Хубаво е, че бе с делегацията ни в Саудитска Арабия“.

Тома Томов коментира и случилото се с изказването на депутата Иво Христов.

„Как навремето друг един депутат Петко Славейков каза „Не народ а мърша“. Да го изхвърлим от пантеона на българската политика ли? – коментира Томов. – Или един от най-великите поети, без който няма България казва „…а вий, вий сте идиоти!“. Философията ми е, че може да си гневен. Аз никога не бих говорил така. Но за мен, дори най-лошият човек, след като има душа, има мисия. И трябва да имаме едно отношение на съпричасност. Честно казано, още не мога да възприема този език. Не мога да мразя. За мен целта на политиката е компромис. Да се намери начин на общуване. Забелязвам обаче твърде остър език, който не приемам. И ако не трябва да стоя там, ще изляза. Винаги съм бил журналист. Не може винаги да си на дъното и да имаш 3 милиона души, които живеят отвратително, когато си член на Европейския съюз. А е ясно как България може да тръгне напред. Има ясен изход от това“.

Коментари