ИЗТЕЧЕ НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ТАЙНА ЗА НАИМ СЮЛЕЙМАНОГЛУ! ЕТО ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ГО ИЗГУБИ, ТОВА ОБРЪЩА ВСИЧКО!

Турция е платила не 1 милион долара, а 7 милиона като компенсация към България за Наим Сюлейманоглу в края на 80-те години.

Роденият в момчилградското село Птичар щангист, наричан Джобния Херкулес вдигаше за България до 1986 г..
Тогава, след Световното първенство в Австралия, Наим Сюлейманоглу замина за Турция и избра да се състезава за тази страна. Официално двете държави твърдят, че платената сума, за да се освободят състезателните права на Наим, е била 1 милион долара.

Споменаваше и сумата от 1,25 млн. долара през годините.
Бившият вицепремиер на Турция и министър на транспорта от онова време Екрем Пакдемирли обаче заяви пред „Хабертюрк“, че Анкара е платила 7 милиона долара.
„Тогавашният премиер Тургут Йозал заповяда да се преведат на комунистическото ръководство на България, начело с Тодор Живков, 7 милиона долара за Наим. С тези пари по онова време можеха да се водоснабдят над 100 населени места“, съобщава сензационно Пакдемир.
На конгреса на Световната федерация по вдигане на тежести в САЩ тази седмица 150 делегати са почели паметта на починалия на 18 ноември трикратен олимпийски шампион.
Прочувствено слово е произнесъл Тамаш Аян, президент на федерацията. Излъчен бил и филм за Джобния Херкулес, гледан от делегатите след заседанието.