ИЗВЪНРЕДНО! Тотална драма в Разград! Херо бесен! Проблеми за „сините“, а „орлите“… (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

Лудогорец и Левски спорят в голямото дерби от 14-ия кръг на Първа лига. Мачът в Разград започна в 18:15 часа. Зарядът на срещата е огромен, а след 75 минути игра домакините водят с 2:0.

„Орлите“ са първи във временното класиране,  „сините“ са трети в таблицата към момента.

Разликата между двата тима е 8 точки. Двубоят се предава по Диема спорт.

Впечатление прави, че Димитър Димитров, бивш шампион с Левски, разчита на ударно каре в атаката на домакините. Лукоки, Марселиньо, Вандерсон и Мисиджан излязоха на терена за „зелените“.

Срещата може да гледате ТУК!

„Сините“ осъществиха опасна атака в 11-ата минута, а веднага след това „орлите“ се втурнаха в контраатака, Марселиньо намери Мисиджан по лявото крило, а Върджил с премерен шут реализира за 1:0. Серджиу Буш в 20-ата минута се отчете със сериозен пропуск. Централният нападател, от близка дистанция, не съумя да прати кълбото в мрежата, така „зелените“ запазиха преднината си. Последваха неточности пред гола на Обертан и Лукоки, за да се стигне до 31-ата минута, когато Игор Пластун прати топката във вратата.

Първоначално реферите посочиха, че има гол, последваха бурни протести на „сините“ и попадението беше отменено поради засада. Димитър Димитров пък получи червен картон. Треньорът на домакините е бесен. Още един пропуск на Буш, много напрежение на терена и 1:0 за „орлите“ до почивката.

Лукоки в 59-ата минута проби в наказателното поле на гостите и подаде остро към Вандерсон, а бразилецът не сгреши – 2:0.

В 65-ата минута играчи на двата тима се спречкаха. Заформи се меле на терена, в крайна сметка не се стигна до изгонване на футболисти. Жълт картон за Кабрал в ситуацията.

ТИТУЛЯРИТЕ:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан; Сисиньо, Козмин Моци, Игор Пластун, Натанаел; Светослав Дяков, Абел Анисе; Джоджи Лукоки, Марселиньо, Вандерсон; Върджил Мисиджан

Старши треньор: Д. Димитров

ЛЕВСКИ: Божидар Митрев, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Мики Орачев; Васил Панайотов, Жорди Гомес; Антонио Вутов, Габриел Обертан, Роман Прохазка; Сержиу Буш

Старши треньор: Д. Роси.