Те наричаха 107 килограмово момче “мазна крава”. 4 години по-късно той им го върна по свой начин!

Още когато е 19-годишен, ирландецът Майкъл Съливан си спомня, че е бил много дебел. Още като дете той тежал повече от приятелите си.

Той постоянно напълнявал и изгубил повечето от приятелите си, заради килограмите.
Като юноша, изведнъж решил: Храната е единственият истински приятел, който е останал с него.

Училището станало все по-трудно за момчето. Един ден, когато Майкъл вече тежал тревожните 107 килограма, съучениците в училище го наричали с обидни ​​имена, които се забивали дълбоко в съзнанието му. „Ти си мазна крава!“, изкрещял бивш приятел.
В университета нещата станали малко по-лесни за Майкъл, той създал нови приятели, но бързо осъзнал, че за тях, и за момичетата, той е само един „смешен дебел човек“. Затова взел решение!

Майкъл избрал грешен и много опасен път: той гладувал. Отслабнал драстично и  станал само кожа и кости. Майкъл развил хранително разстройство, заболяване, което много хора свързват само с младите жени. Въпреки това, то засяга и млади мъже, които виждат себе си в огледалото като твърде дебели, въпреки че в действителност телата им са недохранени.
Тогава Майкъл направил още една крачка. Той научил за здравословното хранене и редовните упражнения. От този момент нататък, младият мъж не можел да бъде спрян!

Той четял специализирана литература и се хранел и спортувал, правил всичко, така че да е здравословно. Понякога човек с наднормено тегло бързо изгражда мускули, и заради неговата млада възраст, кожата му се движи с него, без да оставя грозни, увиснали меса. Майкъл открил съвсем ново разбиране и усещане на тялото му, а с него и цял нов живот. За първи път в живота си той се чувствал здрав.

С успеха си той наистина успява да накаже своите мъчители. Те трудно могат да повярват, когато чуят как дебеланкото от недалечното минало сега печели парите си: Майкъл е фитнес модел! С полуголи снимки, където той представя добре развитото си мускулесто тяло, той изкарва прехраната си.

Никой никога не беше мислил, че е възможно това да се случи с него!
Наистина е впечатляващо колко воля може да има един човек.