Как Мелания спаси Тръмп от гаф на Великден?

Тази сцена беше наслада за очите на потребителите на социалните мрежи и вероятно ще остане най-забележителната в първите чествания на Великден от ерата на Тръмп.

Мелания напомня дискретно на съпруга си Доналд да сложи ръка на сърцето си, докато слуша американския химн. Първата дама, редом със сина си Барън и съпруга си, постави началото в понеделник на великденските тържества от балкона, гледащ към ливадата на Белия дом, съобщават France Presse и вестник Le Figaro.

Докато отеква националният химн, Барън и Мелания инстинктивно слагат дясната си ръка на сърцето, но президентът не реагира веднага.

С леко движение на ръката първата дама, която е бивша манекенка от словенски произход, напомня на 45-я президент на САЩ да не държи ръцете си пуснати, докато слуша Star-Spangled Banner.

Семейство Тръмп организира вчера първото си търкаляне на яйца за Великден на ливадата на Белия дом. В старата традиция се включиха хиляди деца, придружавани от родителите им. „Това е 139-ото Великденско търкаляне на яйца, 139-ото!“, каза Тръмп, придружаван от гигантски заек, който е символ на Великден в САЩ.

Интересен факт е, че настоящият говорител на Белия дом Шон Спайсър изпълняваше ролята на заека по време на администрацията на Буш.

Президентът Доналд Тръмп и съпругата му Мелания се включиха за кратко в тържествата заедно с децата. Търкалянето на великденски яйца, което е стара традиция във федералната столица, започва през 1878 г. по времето на президента Ръдърфорд Хейс.

Коментари