Все още е трудно да повярваме, а днес се навършва една година без най-обичания български футболист

Преди една година съдбата внезапно ни отне Трифон Иванов. Легендарният национал почина от сърдечен удар на 50-годишна възраст. Точно ден преди да отпразнува своя имен ден. Все още е трудно да повярваме, че Туньо вече го няма.

Редица футболисти в нашата история са получавали различни епитети – най-успешният, най-великият, най-техничният, Екзекутора на петлите, Екзекутора на Ливърпул и т.н., но със сигурност Трифон Иванов е най-обичаният.

Към него нито един български футболен запалянко нямаше лоши чувства. Всички го обичаха – и „болярите“, и цесекарите, и левскарите, локомотивците, ботевистите, славистите и другите. С еднаква страст го обожаваха и феновете на двата най-големи съперници в австрийския футбол – Рапид (Виена) и Аустрия (Виена).

Футболните му умения в защита, играта с глава, здравите единоборства и прецизните шпагати трудно ще бъдат надминати скоро от българския играч. В същото време продължават да стряскат сънищата на германците, които помнят загубата си от България с 1:2 на четвъртфиналите на световното първенство в САЩ през 1994 г.

Почивай в мир, Туньо!