Невероятният живот на Дейвид Бекъм

Дейвид Бекъм е в центъра на медийна буря, след като личните му имейли изтекоха в европейските медии през уикенда. Те разкриват гнева му, че не е бил удостоен с рицарски орден от кралица Елизабет II и поставят въпроси за ангажимента му към УНИЦЕФ – благотворителната организация, на която е посланик, пише Business Insider.

Изтеклите имейли, които, според екипа на футболиста, са резултат от хакерска атака, отнеха част от бляскавия му имидж, но те също така напомнят за мощта на марката и постиженията му. Несъмнено сега Бекъм е дори по-известен, отколкото когато беше на върха на футболната си кариера.

Той е женен за модната дизайнерка и бивша певица от Spice Girls Виктория Бекъм, лице е на някои от най-известните марки, има четири деца с многостранни таланти – Бруклин, Ромео, Круз и Харпър, и безброй известни приятели.

Профилът му в Instagram, който създаде през 2015 г., има 32.7 млн. последователи. От футбола и семейството до богатството и модата – вижте невероятния живот на Дейвид Бекъм.

Той е на 41 години и е един от най-известните футболисти на всички времена, както и една от най-големите знаменитости. Кариерата му във футбола започва в един от най-големите клубове в света – Манчестър Юнайтед.

След това четири години играе в Реал Мадрид, който също е един от най-големите на планетата. Той е единственият футболист, който е печелил английското, испанското, американското и френското първенство.

Бекъм е женен за 42-годишната Виктория – моден дизайнер, бивша певица от Spice Girls и самата тя супер звезда. Двамата се запознават след футболен мач през 1997 г. „Не знаех кой е. Не се интересувах от футбол“, споделя Виктория. В интервю за ВВС Дейвид призна неотдавна, че за него това било любов от пръв поглед.

Семейство Бекъм е едно от най-известните в света и двамата са смятани за модни икони. Дейвид и Виктория имат четири деца – Бруклин на 17 г., Ромео на 14 г., Круз на 11 г. и Харпър на 5 г., които явно също са многостранно надарени. Бруклин вече направи световна кариера на модел. Бил е на корицата на Vogue и е участвал в рекламни кампании на Burberry.

Дейвид обича семейството си и често е виждан с децата си. След като се оттегли от футбола, той стана известен като лице на големи марки, включително на гиганта в електрониката Samsung. Бекъм има договор с Adidas и Pepsi и е участвал в рекламна кампания с Бионсе и Дженифър Лопес.

Бившият футболист има собствена марка уиски – Haig Club, и тлъст договор с веригата магазини за дрехи H&M. Отделно от това пусна собствена линия мъжки дрехи. През 2015 г. списание People го определи за най-сексапилния жив мъж.

Благодарение на всички тези сделки, както и на успеха на Виктория в модния свят, общото богатство на двойката е около 550 млн. евро и е по-голямо от богатството на кралицата. Beckham Brand Holdings – компанията, към която насочват комбинираните си доходи, е спечелила общо 55.2 млн. евро през 2015 г.

Това включва приходите от модния бизнес на Виктория и правата върху глобалния имидж на Бекъм. Двойката е платила данъци за 9.2 млн. евро, или малко под 26 000 евро на ден.

Семейство Бекъм живееше в Rowneybury House, известно като Бекингамския дворец, в Хертфордшър. Сега обитава лъскаво имение в Holland Park и притежава къща в Лос Анджелис.

Бекъм използва влиянието си за благотворителна дейност и е посланик на УНИЦЕФ. „Едно от най-важните неща в живота ми в момента е моята благотворителна работа. Не става въпрос само за парите, които набираме, за мен са важни срещите с тези деца, разбирането, че променяме живота на децата“, разказа преди време Бекъм в интервю за ВВС и допълни, че благотворителната му дейност не е от суета.

Но ангажиментът му към УНИЦЕФ беше поставен под въпрос в резултат на изтеклите имейли. Наред с другите твърдения, имейлите показват, че организацията платила на футболиста самолетен билет за 6685 паунда в бизнес класата, който той не използвал.

Имейлите разкриват и гнева на бившия футболист от факта, че не е удостоен с рицарско звание от кралица Елизабет II, след като получи Орден на Британската империя през 2013 г.

Кралицата не е единственият известен човек, с когото се е срещал Бекъм. Той има много известни приятели, сред които баскетболната легенда Кобе Брайънт, Ноел Галахър и Лив Тайлър. Дейвид и Виктория присъстваха на сватбата на принц Уилям и Катрин през април 2011 г.

Въпреки натоварения си бизнес и социален живот, Бекъм намира време за малко тренировки за поддържане на формата. Той често е виждан да наблюдава спортни състезания, като Уимбълдън или Олимпийските игри в Рио. Но първата му любов си остава футбола – Бекъм притежава над 1000 чифта футболни бутонки, които съперничат на колекцията от обувки на Виктория.