Всеки истински мъж трябва да има два кожени колана

Коланите за мъже отдавна не са единствено средство, което да крепи панталоните. Коланът е аксесоар, който всеки модерен мъж трябва да носи, за да допълни цялостната си визия.

В тази връзка Business Insider дава съвети и насоки по стил за всички джентълмени.

От изданието съветват всеки уважаващ себе си мъж да си закупува единствено колани от естествена кожа и да има два колана в гардероба си.

Първият трябва да е по-тънък и напълно изчистен (без никакви излишни орнаменти, с класическо закопчаване). Това е коланът за панталон. Допълва елегантния външен вид, не се натрапва и слага приятна за окото граница между панталона и ризата. Обикновено тези колани са с широчина от около 3.10 до 3.20 см. Изборът на цвят е лесен – няма как да сбъркате с класическия черен цвят, а можете да заложите и на кафяво. Остава валидно правилото , че коланът трябва да съответства на цвета на обувките.

1

Вторият е по-широкият колан. Той е за дънки, спортно-елегантни панталони и въобще, за по-небрежния, „кежуъл“ стил. По-дебел е, може да се заложи на известен темперамент в избора, стига да не се прекалява с излишни натрупвания, или да се премине към каубойския стил.

2