Калифорнийският референдум отхвърли презервативите в порното

Вижте само, какви неща се подлагат на референдуми в САЩ, а ние тук все още се борим за мажоритарния си вот и контрола върху народните представители. Е, явно имаме едни 50-60 години, докато и у нас най-проблемите теми ще са от подобно естество.

По отношения на новината за калифорнийския референдум можем да кажем, че гражданите на щата са отхвърлили предложението, което трябваше да задължи порноиндустрията да използва презервативи.

„Предложение 60“, както бе озаглавена идеята, се опитваше да наложи контрол над филмовата индустрия за възраст, тъй като мнението на социолозите е, че подрастващите получават голяма част от сексуалното си образование чрез порното.

Затова било необходимо филмите да показват правила, които трябва да се спазват в личния интимен живот на населението, за да се предпазва по-добре от венерически болести.

Предложението също така включваше и налагането на задължителни медицински прегледи и ваксини в бизнеса, които да са обществено достояние, като отново целта бе образованието на децата.

Суверенът оттатък Океана се произнеса, като само 46% подкрепиха референдума, докато останалите 54% го отхвърлиха. Така опасенията, че порното ще изнесе дейността си в други щати вече отминава, което ще облагодетелства в известна степен местния бизнес с данъците, които внася ежегодно индустрията.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Time