Френска сексоложка нарисува клитор в поле край гимназия

В такива моменти се питам, дали, ако някой нарисува пенис, ще се сметне за просташко, щом рисуването на клитори се определя за „образователно“? Никой не смее да даде категоричен отговор.

Оставяме личните ми терзания настрана, за да обърнем внимание на една идея, реализирана от Мери-Ньоле Лануа и Жан-Клод Пикард.

Първата е известна френска сексоложка, която с помощта на колегата си е изрисувала гигантски клитор в безстопанствено поле край една френска гимназия.

Мнозина първоначално определяли рисунката за октопод, но всъщност Мери-Ньоле обяснява, че това е клитор и не съди онези, които не го разпознават веднага.

Тя обяснява това с факта, че в учебниците по биология никъде не се изобразява тази част от женския полов орган, а в най-добрия случай само се споменава.

Целта на сексоложката е да се подобри образованието по женска анатомия, тъй като години наред никой не е наясно с всички функции на женското тяло, та дори клиторът прекалено дълго се е смятал за едно топченце в горния край на влагалището, което няма практическа функция.

Във функцията вече сме категорично убедени, а сега благодарение на Лануа ще имаме оправдание следващият път, когато нарисуваме к*р на прясно боядисаната стена на съседа. Просто ще кажем, че образоваме невръстните си съседи за мъжката анатомия.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Greatist