Помага ли сексът за лечението на махмурлук?

Това е въпрос, целящ да постигне революция в ежедневието на развратния къркач, който обича повече чашката, отколкото мрази главоболието. Но, дали изследванията по темата са дали ясни резултати, че сексът е добър лечител в това отношение? Предстои да разберем.

Колежката от Broadly – Бети Скуайърс, е решила да направи собствено проучване, за да остави своя белег в световното научно наследство. Тя решил да изтества теорията един уикенд, като се натряска, а на следващия ден прави секс със съпруга си.

Преди да встъпи в действие направила доста солидно проучване, за да разбере, каква е симптоматиката на махмурлука и ефектите на секса. Допирната точка между двете се оказали възпалителните процеси в тялото. Оказва се, че организма ни произвежда цитокин, когато пием алкохол. Това е химикал, който причинява главоболия. При секс пък произвеждаме окситоцин, а той пък се смята, че е най-големият враг на гореспоменатия. Логиката е, че едното ще попречи на влиянието на другото и така на теория махмурлукът би трябвало да се лекува.

Тестът включвал една дива нощ в бара за Скуайърс, но не прекалено дива, защото не искала да прекара следващите дни в реанимационно положение в леглото си, без да може да повдигне и един мускул. Все пак сексът трябва да е възможен. Тя заложила основно на сладки алкохоли в комбинация с дехидратация, защото и тя е смятана за един от причинителите на болките в черепната кутия.

На следващия ден колежката вкарала и втората част от плана в действие. Тя правила секс със съпруга си преди той да замине за работа. Това наложило ставането ѝ в 8:00, което напълно противоречи на нормалния ѝ режим, особено пък след пиянска вечер. Мисията все пак била успешна и сексът бил достатъчно добър, че тя да свърши и да предизвика мозъка си, за да произвежда окситоцин.

За нещастие на целия своят, обаче, махмурлукът така и не пожелал да си отиде. Целият опит се провалил, тъй като всички физически симптоми на махмурлука се запазили.

В този експеримент все пак има някои странични фактори, които няма как да не бъдат взети под внимание. Най-важният е прекалено ранното ставане за секса. Опитът ни е доказал, че сънят е най-добрият ни приятел в такива тежки времена и ако го изкараме от уравнението, едва ли ще получим задоволителни резултати, когато искаме допълнително да си помогнем в борбата с негативните ефекти на нощните алкохолни партита.

Съветът ми е да се включите в този научен процес, за да може един ден човечеството да натрупа достатъчно статистически данни, за да е категоричен, дали сексът може да лекува махмурлук или не.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Broadly