В Playboy със забрадка? Да, бе, да!

И да не ни се вярва, ето, че това ще стане факт в октомврийския брой на американското издание на Playboy. Новината предизвиква сериозен международен отзвук и е вторият скандал за годината, след обявяването, че списанието спира са снима голи модели.

Въпросната забрадена манекенка, като за начало не е манекенка, а журналистка. Името ѝ е Нур Тагури. Тя е американска от либийски произход, а религиозните ѝ убеждения са мюсюлмански.

22-годишната г-ца Тагури е една от най-големите активистки на съвременното мюсюлманство, като тя категорично иска да изкара религията от стереотипа, че всички мюсюлмани са терористи. Напротив! Нур показва, че религията ѝ е всичко друго, но не и проповедничество на насилие и терор. Снимките ѝ за Playboy доказват, че обикновен религиозен символ, като забрадката, не може да повлияе по никакъв начин на сексапила на една жена с различни от християнските вярвания.


Преди няколко години подобен скандал се заформи около бившата порнозвезда Мия Кхалифа, която също има арабски корени, свързани тясно с исляма. Тогава тя получи безброй кръвни заплахи, че злепоставяла мюсюлманския свят, но въпреки това Халифа вършеше това, което иска, без значение от мнението на един или друг радикализиран богопоклонник.

Нещо подобно на практика показва в момента и Нур Тагури. Е, с тази разлика, че не прави секс пред камера. Дори всъщност не се съблича гола, благодарение на новите правила в Playboy. Журналистката просто показва, че всеки може да бъде себе си по свой си начин и това не бива да създава предразсъдъци у хората.

Автор: Десислав Янкулов