Бутилка бира за 40 бона, сервирана в умряла катерица

Ако не сте разбрали шегата, няма страшно, защото шега всъщност няма. Това си е самата истина, колкото и извратено-гнусна да звучи.

Шотландската пивоварна BrewDog са пуснали нов продукт на пазара, който струва по $20 000 бутилката или приблизително 40 000 лева. Името на бирата е „End of History“ и още от самото име става ясно, че нивото екстравагантност ще надмине представите ви за благоприличие.

Създателите смятат, че това е „перфектното съчетание между изкуството, тахидермията и майсторското пивоварене.“

Какво точно има в самата бира, не знаем, но знаем, че са били произведени едва 12 стъкла, макар да осъзнавам, че „стъкла“ не е много на място тук. Освен класическата бутилка „End of History“ е облечена в умряла катерица.

Цялата идея всъщност е да се привлекат инвеститори в пивоварната. Закупуването на една бутилка на съответната цена ви гарантира определен дял от акциите на компанията, като преди това ще получите лична обиколка из дебрите на целия бизнес с производството на алкохолни напитки.

Накрая държа да отбележа, че концентрацията на алкохол в тази бира е умопомрачителните 50%, което си е нещо, като на дядо ти домашарката.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Inside Hook