Първата цветнокожа кралица на САЩ – Риана

Да, знам какво ще кажете. „Риана е от Барбадос„, но аз ще ви отговоря: „И Арнолд Шварценегер е от Австрия, но въпреки това стана губернатор на Калифорния„. Точка на този спор! Риана е кралицата на Америка и никой не е в състояние да промени това!

Истинското име на 28-годишната певица е Робин Риана Фенти. Нейната кариера стартира, когато е на 15 години, записвайки първото си демо под вещото ръководство на продуцента Еван Роджърс. Веднага след това радарът за таланти на Jay Z я открива, за да може през 2005 и 2006 да видим първите ѝ два албума – Music of the Sun и A Girl like Me. Вторият бележи първия ѝ по-значим успех, като влиза в десетката на Billboard.

Едва навършила пълнолетие РиРи е гласът зад един от най-големите хитове на 2007 – „Umbrella„. Смята се, че тогава редица популярни по онова време имена са отказали да пеят „някаква глупава песен за чадър„, а веднага след премиерата на парчето са си хапели задниците от яд.

С тази рокля на Адам Селман обра точките през 2014

 

Успехът на Риана е подчертан и от факта, че е една от най-добре продаваните музикални артистки в историята. Нейните албуми са преминали котата от 200 милиона продажби по целия свят. В следствие на това и още редица други постижения, Billboard я определят за най-добрия музикален изпълнител на новото хилядолетие.

Колекцията ѝ от статуетки наброява десетки в дома ѝ в Ню Йорк, като сред най-значимите са 8-те Grammy-та, още толкова признания от American Music Awards и 12 от Billboard Music Awards. Списание Forbes я нарежда сред най-влиятелните знаменитости за 2012, а година по-късно Time’s я включва в своеобразния аналогичен списък.

В ранните години на своя живот РиРи е живяла в бунгало със семейството си, което е било съставено от майка ѝ, баща ѝ, двамата ѝ братя, двете ѝ полусестри и единият ѝ полубрат. Както често се случва в живота на успелите артисти, хармонията и разбирателството в семейството не са били най-често срещаните събития у дома. Баща ѝ имал няколко провалени брака зад гърба си, благодарение на пристрастията му към наркотици и алкохол. Това определено оставя сериозни белези в съзнанието на малкото тогава момиче, което в последствие се превръща в една от най-скандалните звезди на нашето време.

Не просто текстовете на песните ѝ предизвикват повдигане на вежди у по-старото поколение, но и външният ѝ вид започва сериозно да смущава консервативните семейства по света. От друга страна точно това е причината за трупането на сериозна фенска маса от бунтари, които искат да са като нея. Татуировките, пиърсингът и гаменското поведения я превръщат в символ на женската революция, защото до преди не много отдавна подобни неща се считаха за ексклузивна привилегия на мъжете от ъндърграунд средите.

Клиповете и концертите на Риана стават все по-брутални с времето, като пикът на представянето ѝ идва с изпълненията ѝ за „Bitch Better Have My Money“ и „Pour It Up„. Видеата ѝ често са с възрастово ограничение, защото изобилстват с наркотици, насилие и голота.

Корицата ѝ за Lui бе един от хитовете преди няколко години в медийното пространство

Корицата ѝ за Lui бе един от хитовете преди няколко години в медийното пространство

Един добре известен факт за певицата е, че изключително много си пада по стриптийз, което не е никаква изненада, стига да изгледате само един от нейните клипове. По тази причина тя ежегодно пуска хитове, които да звучат по стриптийз клубовете по целия свят. Често можем да я видим и да влезе в някое заведение, да изкара солидна пачка от чантата си и да оправи живота на няколко от момичетата на пилоните. При едно от последните ѝ подобни изпълнения Риана е пръснала около $50 000 за няколко песни, като решила съвсем спонтанно да се отбие до близък нуди бар.

В личен план Риана претърпява един сериозен срив. През 2009 тя съди бившото си гадже – певецът Крис Браун, за упражняване на физическо насилие над нея. Снимки от онзи период показваха сериозни щети по лицето и тялото на певицата, което доведе и до успех в съдебната зала за нея. Оттогава насам тя допуска много трудно мъже в живота си или поне рядко го прави публично. Едва ли за 7 години леглото ѝ е останало пусто, като най-пресните слухове са за връзка с Дрейк. Двамата имат немалко общи проекти, които им донесоха сериозна популярност в последната година-две. Близостта им на сцената е основната причина за спекулациите от страна на медиите. Особено впечатление правят няколкото им живи изпълнения на песента „Work„, която стана тотален хит за изминалата година.

Извън музикалната сцена Риана има безброй корици за различни модни и еротични списания, както и изяви в киното. Във всеки един момент тя е акцентирала върху типичния си сексапилно-агресивен стил, като никога не е изпитвала притеснение да показва близки кадри на най-интимните части от тялото си.

Риана несъмнено е една от най-големите звезди от шоубизнеса на нашето време и тя напълно заслужава прозвището си на кралица на САЩ.

Автор: Десислав Янкулов