Това е новият собственик на имението Playboy

Ако си спомняте, преди време ви казахме, че най-известното имение в света е пуснато за продан. За жалост никой от вас не е спечелил наддаването, очевидно. Но това не значи, че са липсвали кандидати.

Дарън Метрополос е новият собственик на „къщата на разврата“, както мнозина биха го нарекли.

Той ще може да влезе във владение на имота си, едва когато Хю Хефнър се спомине или се възнесе, като светия, както най-вероятно ще стане.

Сумата, която е преведена по банковите сметки на основателя на Playboy, е около $100 милиона. Те са материализирани в огромен парти-хол и 29 луксозни спални, както и огромен двор с басейни и игрища за волейбол.

Любопитното е, че Метрополос не е някой сбръчкан чичка, а е 29-годишен пичага, който върти семейния бизнес с полуфабрикати, сладкиши и бири. Изглежда, че работата му върви добре, щом е успял да изкара няколко куфарчета с пари, за да изпълни една от детските си мечти.

В интерес на истината, Метрополос не е новобогаташ. Той дори е съсед на имението Playboy и нерядко е попадал на партитата на Хеф. Разликата сега е, че Дарън няма да чака покана, а ще си идва, като у дома си. Буквално!

Все още не са известни плановете на новия собственик за имението, но се очаква той да го превърне в хотел. Все пак, кой не би искал да прекара една нощ в това свещено място? Каквото и да се случи от тук насетне, единствено се надяваме, че сградата ще си остане на мястото, като една истинска част от световното културно наследство. (Дано министър Решидов не ме анатемоса за квалификацията!)

Автор: Десислав Янкулов Източник: The New York Times