Английски пъб блокира входящите обаждания на телефоните

И всичко това е с едничката цел да накара хората да говорят помежду си, вместо да харесват статусите си в социалните мрежи, въпреки че стоят едни до други.

Името на въпросното заведение е Gin Tub и негов собственик е геният зад тази идея – Стив Тайлър (не, не е онзи Стив Тайлър от Aerosmith).

Тайлър искал да прекрати порочната практика със смартфоните в заведенията, но пред него стояла една пречка. Правителството просто забранява употребата на заглушаващи устройства без ежедневен основателен иск за това към съответните органи.

Вместо да влиза в конфликт със закона, собственикът на заведението решил да използва една технология от XIX век, която работи безотказно и със съвременните мобилни мрежи. Той превърнал Gin Tub във Фарадеева клетка. Най-просто казано, това е поставяне на изолация по стените на помещението, с които се блокират външните предавателни сигнали, но не пречи на изходящите такива.

С други думи – можете да се обадите на гаджето си и да го излъжете, че сте в леглото, мислейки си за нея, но тя не може да ви се обади, за да ви каже, че ви напуска.

Автор: Десислав Янкулов Източник: AFAR