Как да стана богат преди да навърша 25

Повечето хора по света искат да бъдат богати и успешни. Разбира се, сравнително малка част от тези хора намира достатъчно воля и желание за да постигне целите си, ако изобщо има такива.

Защо казвам „ако изобщо има такива“, защото всички милионери, които са натрупали състояние още преди да навършат 25 години, са имали страст към нещо, което са преследвали стремглаво.
Иначе казано, в тийнейджърските си години тези хора не са ходили толкова много по партита, не са се шляели безцелно и да обсъждат този и онзи, а са имали мечти, различни хобита и прочие, за разлика от днешните младежи, чиито цели и мечти достигат до това да удавят жаждата за алкохол или посредствена известност в социалните мрежи.

Но нека не се заблуждаваме, днес децата се обучават да нямат мечти. Да не могат и да не искат. Това е положението. От друга страна имаме Марк Зукърбърг, Ричард Брансън и много други, които имат мечти, имат цели и воля да ги преследват. Поради тази простичка причина те са натрупали състояние още преди да навършат 25.

Наясно сме, че няма как всички хора да бъдат гении и шефове на успешни компании, но може да се пробва. Успехът не е даденост. За да станете част от това успешно общество, трябва да си скъсате задника от бачкане за да се случат нещата. И не се страхувайте от провала, защото той може само да ви направи по-силни и по-успешни за следващите начинания.

Възрастта

За повечето хора възрастта е нещото, чрез което се оправдават за това да не следват идеите си. Истината е, че това е само едно число.

Тя не определя какво знаете, а също така и вероятността за успех. Използвайте своите млади години, за да постигнете нещо добро, а не като оправдание за неуспеха. Ако повярвате, че можете да го направите – ще го направите!

Още повече, че хората обичат младите, успешни и трудолюбиви предприемачи. Бъдете готови да привлечете в екипа си хора с ентусиазъм.

Инвестирайте в себе си

Най-надеждните инвестиции са в собственото бъдеще. Четете поне 30 минути всеки ден, слушайте подкастове и аудиокниги, докато пътувате в градския транспорт. Постоянно търсете ментори.

Не сте длъжни да знаете и да умеете всичко. Разностранното развитие обаче е полезно за личността. Така ще можете да участвате в разговори на различни теми.
Използвайте знанията като въздуха. Поставете обучението на първо място. Днес морето от възможности за безплатно обучение е голямо.

А за да не се претоварите, уверете се, че се награждавате редовно.

Намалете броя на решенията, които вземате ежедневно

Способността за вземане на решения е ограничен ресурс. Когато психическата ви устойчивост се изтощи, няма да имате сили да вземате адекватни решения.
Затова планирайте ежедневните задачи отрано и ги превърнете в автоматична рутина. Например планирайте за седмица напред какви дрехи ще носите в офиса, а също така и какво ще ядете.

Развивайте своята психологическа издръжливост

Разликата между посредствения резултат и стремителния успех е способността продуктивно да работите в продължение на много часове. Тя е особено важна за финалния стадий на един проект.
Концентрацията е от първостепенно значение и е необходимо да я развивате, за да бъдете конкурентни. Анализирайте всеки ден и търсете възможности за оптимизиране на процесите.

Мечтайте за нещо голямо

Ако не сте си поставили цели за близките 5 и 10 години, време е да съставите списъка още сега. Препрочитайте го всяка сутрин, задавайки се въпроса – какво можете да направите, за да изпълните целите по-рано.

Трябва да преследвате целите с последователността и издръжливостта на двигател. Ако нещо затормозява движението му, премахнете го. Бъдете внимателни и усърдни.

Бъдете последователни и методични
Планирайте работата и се придържайте към плана. Старайте се да автоматизирате рутинните задачи.
Съставете шаблони с писма, отчети и използвайте програми за обработка, съхранение и синхронизация на данните.

Вярвайте в себе си

Ако вие не вярвате в себе си, то кой? Бъдете своята мечта. Лесно е да се оправдаете за провалите.

Зад всеки успешен човек стоят трудности, които той е преодолял. Не отпускайте ръце, докато не се уверите, че сте свършили задачите успешно. След това измислете какво още да направите.

Ако не знаете с какво да започнете – то тогава обещайте да работите над себе си всеки ден. Това е база за развитие на кариерата ви.

Разделяйте сложните задачи на прости стъпки. Успехът не е крайна цел, той е ежедневна работа.

Автор: TheM