Четирима мъже: Защо предпочитаме да се бръснем отдолу

Оказва се, че жените са по-големи привърженици на интимните прически, отколкото мъжете, макар визуалният ефект при нас да е далеч по-очевиден. Всички знаем, че малкият юнак изглежда по-голям, ако прилежно сме го подстригали, сякаш го подготвяме за казармата.

Но, нека оставим клишето настрана и наистина запитаме четирима мъже, защо всъщност си бръснат пубиса. Това са направили мацките от Cosmopolitan, а ние ти предаваме резултата от техния труд.

Кога за пръв път са се обръснали?
Единият признава, че сам е достигнал до това решение, което е бил тинейджър. Космите просто му пречели, по начина по който на човек му пречат дългите нокти или сърбежа по лицето, който не бива да чеше. Другият признава, че се е вдъхновил от филмите за възрастни и желанието членът му да изглежда по-голям. Третият пък имал проблем с дължината на пениса си и по-дългите косми от пубиса му създавали комплекс. Последният просто се съгласил с желанието на едно свое гадже от колежа и от тогава не спирал да се бръсне.

Какво им допада в бръсненето?
Четиримата говорят за естетиката в обръснатия пубис. Едно на ръка, че пенисът изглежда някак по-голям, но най-осезаемият ефект е естетическият. Не е за подценяване и контролирането на миризмата от интимните части. В топлите месеци човек се поти повече и респективно излъчва повече телесни миризми, отколкото би било приятно на околните. Единият признава, че мисли за партньорите си, за които оралният секс също трябва да е приятно изживяване, а космите само биха попречили на това.

Каква е най-добрата реакция, която са получавали, когато някой ги вижда обръснати за пръв път?
Единият имал сцена, в която момиче от колежа го видяло за пръв път и размахало юмрук във въздуха с думите: „Дааааа!“ Другият също получил подобен отзив, а за наша изненада установяваме, че третият е девствен, въпреки своите 21 години. Най-възрастният от групата не си спомня да е забелязвал някаква особена реакция, благодарение на остриганите си интимни части.

Усещат ли обществен натиск за това да се поддържат отдолу?
Никой измежду четиримата не усеща публичен натиск върху това си решение. Те признават, че от това страдат повече жените, докато при мъжете единственият комплекс е свързан с размера на члена им.

Приятелите им знаят ли за тези им навици?
Оказва се, че мъжете не коментират особено често тази тема помежду си. По презумпция всички знаели за навиците на ближния, но това прекалено рядко е тема на разговор за мъжката компания. Тези теми избледняват още повече, когато мъжете напреднат във възрастта и често, докато дойде моментът за бръснете, вече въпросът е станал в известна степен табу.

Как се отразява бръсненето им на интимния живот?
Четиримата тук са на различни мнения в това отношение. Първият разказва една история, в която той е достатъчно добре обръснат, докато мацката изглеждала, сякаш никога не го е правила. Той описва ситуацията така: „Сякаш Фидел Кастро пушеше пура.“ Вторият си признава, че обича да се поддържа, но предпочита жените да са малко по-окосмени от самия него. Третият изяснихме вече, че е девствен, но мнението му е, че това по никакъв начин не би променило статуквото, ако спре да се бръсне. Последният от групата предлага една житейска мъдрост, която гласи, че „оралният секс свършва там, където спира бръсненето.“

Автор: Десислав Янкулов Източник: Cosmopolitan