Каква храна да избягвате, за да имате плосък корем

Говорили сме си вече, че храната има основна роля в спортния ви режим. Мнозина смятат, че ограниченията ни натоварват психически, но истината е, че ние отдаваме по-голямо значение на чревоугодничеството си, отколкото на здравето. Това е проблемът. Погледнете на нещата от друга гледна точка.

Колко по-лесно е човек да се храни, когато менюто му е по-ограничено. Това е като да вземаш ежедневно решение за дрехите си, когато в гардероба имаш само черни панталони и бели ризи. Изборът е далеч по-лесен.

Нека сега погледнем, какво да избягваме, ако искаме да имаме плосък корем и всичките упражнения, които правим за този мускул, да дават реални резултати.

  1. Рафинирани продукти – Това са преработваните храни, като бяла захар, бях хляб, бяло брашно, бял ориз. Ако нещо е определено за „бяло“, значи е преминало през известна обработка за извличане на по-големи количества и производство на различни видове продукция. Пълнозърнестите храни или нерафинираните такива са далеч по-полезни, защото при тях растенията, от които са направени, са цели и преминават през минимална обработка. С тях подобряването усвояването на хранителните вещества и така трупането на мазнини в областта на корема става по-малко
  2. Картофени продукти – Картофът е всеизвестен с това, че е един от най-хранителните зеленчуци измежду всички. Причината е, че основното му съдържание е на въглехидрати. Именно по тази причина храненето с картоф ви помага за качването на килограми и то първо в областта на корема и задника.
  3. Червено и обработвано месо – Червените меса са богати на хранителни вещества, които подпомагат растежа на меките ни тъкани. Затова хората, целящи да трупат мускули и килограми, се хранят най-вече с подобни меса, докато отслабващите и искащите да изчистят тялото си, предпочитат белите меса и тези с минимална обработка. По тази причина пилешките гърди са толкова предпочитани, защото им е нужно кратко варене или още по-кратко печене на скара, за да са годни за консумация.
  4. Замразени храни – Храната, която търпи запазване в продължение на седмици и месеци във фризера, не е подходяща за здравословния начин на живот. В това число влиза и целта ви за коремни преси. В домашни условия не можете да охладите дадена храна до такава степен, че процесите в нея напълно да спрат. Те продължават да текат, макар и с по-бавни темпове и това променя молекулярния им състав.
  5. Диетични газирани напитки – Това е една от най-големите заблуди в съвременния свят. Диетичните коли, сокове и тям подобни са далеч по-вредни от обикновените такива, защото в тях се използват подслаждащи заместители, които много по-трудно се обработват от храносмилателната ни система и затова тялото бързо ги образува в мазнини и ги складира в най-леснодостъпните точки – корема и задника.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Fox News