Революцията в телевизията пречи на секса

Помните ли времето, когато „Шоуто на Слави“ беше последното свястно нещо по телевизията за деня, а след това по телевизиите тръгваха повторения на дневните филми и предавания? По някои дори започваше порното. А сега? Сега има 24-часови порноканали, които не се радват на особено голям интерес, защото вече са прекалено достъпни.

Какво друго толкова се е променило в телевизията, че чак да афектира съвкуплението между помежду ни? Онлайн телевизията, ето какво!

Днес всички телевизии си имат онлайн платформа, на която можеш по свое желание да пускаш, каквото си пожелаеш, когато си пожелаеш. Та дори има вече и телевизии, които се развиват изцяло на територията на интернет.

Живите им предавания се записват и се гледат повече на запис, отколкото, когато се снимат в реално време.

Този ефект на телевизията има косвена връзка със секса или по-точно дистанцирането ни от него. Някога младите, а и не толкова млади хора, чакаха с нетърпение да се смрачи, да изгледат последния епизод на „Спасители на плажа“ и да се захванат със създаването на поколение. Поколение, чийто плод сме голяма част от нас.

Сега, видиш ли, стане 22:30-23:00 и идва времето на сериалите, които преди се излъчваха все в праймтайма. Същият е окупиран от реалитипредаванията, чиято аудитория е между 15 и 18 и между 65-80. Хората в активна полова възраст не могат да бъдат поставени пред телевизорите си в точно определено време, защото просто не могат да си го позволят. Свободните часове са тези около полунощ. Но вместо да се … ще кажа „да правят секс“, те се увличат по маратона на „Игра на тронове“ или „В обувките на Сатаната“. Един епизод-два епизода-три-четири и така целия сезон на един дъх.

Кога – питам аз – ще имат хората време, за да се чукат?! Вече е нужно да си запазваш час с гаджето, ако искаш да се отдадете на любовни ласки и то в никакъв случай часът ти не може да съвпада с премиерата на някой нов епизод.

Старите хора ще вземат да се окажат много мъдри. „Когато получаваш нещо, не знаеш какво губиш.“ Да, сега всичко буквално ни е на един клик разстояние, а сексът вече е следствие от договорни отношения с нотариална заверка и поне едномесечни преговори за условия, дати, часове и продължителност. Fuck you, Netflix!

Автор: Десислав Янкулов