Топ целите на Ислямска държава – Франция и пирамидите в Гиза

Утре стартира Европейското първенство по футбол във Франция и с него се очакват редица опити за атентати от страна на най-голямата терористична организация в света в момента – Ислямска държава.

Джихадистите са отправили заплаха и към едно от чудесата на света – Великите пирамиди в Гиза, с аргумента, че са строени от неверници и трябва да бъдат разрушени.

През последната година терорът се наслаждава на своя апогей, организирайки успешно редица атентати в Европа, Африка и Азия, най-кървавият от които бе в Париж преди малко по-малко от година.

Органите на реда и военните навсякъде от известно време са в пълна бойна готовност, за да могат да предотвратят всеки опит за нови кървави събития.

Особено голяма е мобилизацията във Франция и Египет, защото заканите на Ислямска държава никога до сега не са били празнословни и винаги се е стигало поне до опит.

Надяваме се, че държавите са добре подготвени и няма да ставаме свидетели на нови масови убийства, както напоследък прекалено често започнаха да се случват в Турция.

Автор: Десислав Янкулов Източник: The Sun