В САЩ децата убиват повече, отколкото терористите

В Америка се готвят усърдно за есенните президентски избори, където е прекалено вероятно да спечели Доналд Тръмп, заради амбицията му да изкорени тероризма на територията на САЩ. Оказва се, че най-големият демографски проблем в страната, а по-скоро децата там са опасният фактор.

Знаете ли, че от началото на 2016 23 души са били простреляни, а 11 от тях са били убити след стрелба от невръстно? Под невръстно разбирайте деца на възраст между 1 и 3 години.

Тероризмът от друга страна не е взел нито една жертва в Америка и това повдига сериозно няколко въпроса.

1. Трябва ли въоръжаването на американското население да се ограничи? 2. Какъв ефект имат емигрантите върху развитието на страната? 3. Кой е отговорен за достъпността на оръжия от невръстни бебета?

Американците често имат функцията да търсят проблемите там, където няма да ги намерят, но въпреки това прилагат крайни методи, докато в същото време има фактори, които биват напълно игнорирани от властимащите.

Статистиката с ранените от огнестрелни оръжия от година на година расте, но въпреки това обществото винаги насочва погледите си в изкупителни жертви, каквито са различните етноси в една от „най-толерантните страни“.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Washington Post