Къде да се скатаеш за дрямка на работа

Знам отлично, че не си от най-стриктните работници и често обичаш да се скатаваш от работа и после да обвиняваш колегите си, че не са си свършили работата. Обичаш и да похъркваш на работното място, но ти се случва често да те хващат с чело забито в клавиатурата. Не се притеснявай, няма да те хокам. Сега ще се опитам да ти помогна с опитите да се криеш по-добре от шефа и все пак да си вземаш съня за красота.

Къде са най-добрите скривалища за сън:

  1. Тоалетната – Обикновено на човек му отнема не повече от минута, за да се изходи, пък било то и по голяма нужда. И все пак повечето от нас прекарват една доста солидна част от сивота си, седящи върху мъжкия трон. Едни учат, други си цъкат на телефоните, трети четат книги, четвърти – списания и бог знае, какво още вършат хората в нужника. Точно по тези причини средното време, което човек прекарва в клозета е 15 минути. Точно толкова можеш да си откраднеш в сън, но имай в предвид, че не е най-удобното място на света. Все пак би ти свършило работа.
  2. Конферентната зала – Убеди се, че днес няма планирани оперативки или съвещания и едва тогава предприеми този хитър ход, за да изпънеш морни нозе върху два стола и да задремеш в сладки сънища. Гледай да се скатаеш в най-тъмния ъгъл и не забравяй да загасиш лампите. Най-малкото ще ти пречи да се унесеш по-лесно. Там ще получиш не по-малко от 30 минути, защото чак тогава ще се усетят, че те няма, а би могло да отнеме още толкова, за да започнат да те търсят.
  3. Измисли си среща извън офиса – Доста тематично, като за 1 април. Послужи си с лъжа. Изфабрикувай си някаква среща с потенциален клиент, на когото му е по-удобно да се видите в кафене в центъра. Така си гарантираш едни два часа, в които уж си на път и уговаряш условията в договора, но в същото време си се метнал на първото метро и си довършил това, което снощното ходене в клуба ти е отнело.
  4. Работи от вкъщи – Най-лесният начин е да кажеш, че си болен и предпочиташ да си кодиш на лаптопа у дома. Така дори няма да имаш нужда да излизаш от пижамата. Наспи се добре и едва, когато вече дори на сила не можеш да държиш очите си затворени, стани и свърши там някаква работа, колкото да отбиеш номера.
  5. Домоуправителят те е извикал по спешност за теч у съседите – Пак лъжа, ама то цялата идея за спане на работа си е лъжа, така че не се възмущавай на мен точно. Аз само се опитвам да помогна. С този похват с домоуправителя пак си си осигурил поне два часа и дори не е нужно да си ходиш до вас. Излегни се на задните седалки в колата. Да, знам че е неудобно, но с Катето онази вечер на Копитото как се събрахте и двамата отзад? А? А?!

Автор: Десислав Янкулов