Нискокалориен алкохол

С какво да се напиеш тази вечер по повод Тодоровден ли? С каквото ти душа сака, но, ако не искаш да разваляш добрата си форма, по която работиш за идното лято, тогава ще те посъветвам да избереш някои малко по-нискокалориини алкохолни напитки. Все пак за чии се пазеше толкова цяла зима, че сега да си позволиш да се отпуснеш?

  • Водка – Водката е любимият алкохол на пияниците. Те си въобразяват, че тя не мириш, когато се дамлосаш с нея, но това далеч не е така. И все пак тя минава за един от добрите избори, ако не искаш да пуснеш шкембе.

    Гледай само да преглъщаш с по 2 чаши вода за всяко малко.
  • Правилното вино – Подберете си някое вино, което да не е прекалено сладко или прекалено силно. Сладостта е ясно, че говори за голямо количество захар в нея, а високият градус е признак за абсолютно същото. Попитайте сервитьора за възможно най-лекото им вино и гледайте да не прекалявате с него, че после пак ще ви боли глава.
  • Текила – Текилата е коварно пиене. От опит го казвам. Последният път, в който ме биха в дискотеката, беше след запой с текила. Е, минаха от тогава доста години, но още помня, как не знаех от къде ми идват светкавиците. По отношение на калориите, гледай да не я пише чиста. Лед, лайм, там, каквото решиш слагай в нея, за да намалиш количеството ѝ.
  • Джин – Алкохолиците имат един мухабет – „Да извадим джина от бутилката“. Препратката е към Аладин, но, ако трябва да съм честен, това е забавно само първите 1-2 пъти, когато го чуеш. След това става поредният изтъркан пиянски лаф. Поръчай си джин, защото той и без това е гаден и едва ли ще можеш да поемеш повече от две големи.

Автор: Десислав Янкулов Източник: EatThis