Buongiorno ragazzi, точно в този момент ще отговоря на въпроса ви „къде можем да хапнем хубава паста“, защото, и аз като вас, ми е писнало да ям побългарена паста, сервирана по уникална италианска рецепта с чубрица вместо базилико.
Разбира се, мястото където можете да хапнете истинска италианска паста е у дома. Не и без помощта на мастър-шефа от TheMainline, кой няма да ви подведе в рецептите, защото преди всичко друго той е един голям чревоугодник.
А ето и предложението ми днес за традиционна паста, ама от онази италианската, с песто и цитросови плодове.
Преди да започнете да бръчкате вежди, прочетете, пробвайте и тогава пак ще си говорим.
Необходими съставки
Базилико – 60 гр.
Зехтин – 120 гр.
Кедрови ядки – 30 гр.
Лимон – 1бр. (110 гр.)
Сол – на вкус
Настъргано formaggio – 60 гр.
Портокал – 2бр. (470 гр.)
Черен пипер – на вкус
Ето и как да си я приготвите:
Първо започвате да подготвяте цитросовите плодове. Вземате нож, с който да отстраните кората от самия плод, като не пропускате да махнете и бялата част от плода. Това се отнасая както за портокала, така и за лимона. След като отстраните кората и бялата част идва ред на ципата, която обгражда плода.
След като разделите плода на парченца, вземате базиликото и го изсипвате в кухненски робот. Добавяте кедровите ядки. Важно е да отбележя, че базиликото трябва да бъде измито със студена вода и добре подсушено.
После идва ред и на настърганото формаджо, следвано от парченцата портокал и лимон.
Накрая се изсипва и зехтина, след което стартирате робота. Идеята е да се получи хомогенна смес. През това време може да си сварите пастата. В тенджерата с вода трябва да сложите малко сол, но вие го знаете това, нали ?!
След като сте разбили съставките за пастата в достатъчно добра хомогенна смес, изсипете съдържанието в тиган. Добавете сол и черен пипер на вкус след което изсипете сварената паста вътре. След това сложете тигана на котлона за няколко минути. Сервира се умерено топла.
Това е! Нататък знаеш… хапваш, облизваш си пръстите и споделяш във facebook страхотното ястие, което си сътворил, като не забравяш и да споменеш от къде си видял рецептата – TheMainline.
Автор: TheM