Взимаме по-лесно визи за Канада

Канада не се слави като най-популярната дестинация за емиграция от българите, но истината е такава, че там положението е много близко до това в САЩ. С други думи – животът в северната съседка на Америка е далеч по-добър, отколкото повече от нас си мислят.

Фактът, че визовият режим ще бъде облекчен, може да накара повече хора да се замислят за тази опция, но има и една малка уловка – вече работилите на територията на страната ще се ползват с привилегии при повторното желание за заминаваме.

В момента в Канада работи една програма за чужденци, наречена CAN+. За пръв път в нея биват включени наши съграждани и хора от Румъния. Във въпросната програма има точка, която ще даде възможност на хората, имали канадска виза в последните 10 години, да не представят документ удостоверяващ финансовото им състояние.

Процедурата така ще се състои само от попълване на формуляр, предоставяне на две снимки и валиден международен паспорт.

През март месец пък ще влезе в сила още една облекчаваща промяна. Предоставянето на виза също ще отпадне, макар и не напълно. Хората, отговарящи на 10-годишното изискване, ще трябва да се регистрират в системата eTA – Electornic Visa Authorization.

Автор: Десислав Янкулов Източник: Вестник „Български хоризонти“, цитирани от вестник „Сега“, публикувано в Economic.bg