Помогнете на дете в нужда

Да, знам, че от Коледа насам отвсякъде ви стрелят с най-различни благотворителни кампании и в един момент чак започва да ви става досадно, но ви уверявам, че кампанията „Ако си дал – не си живял напразно“ не е типичната благотворителност, която сте свикнали да виждате.

Тук става въпрос за даряване на радост за деца с амбиция и желание за по-добър живот. Няма да ви засипвам с информация за нивата на бедност в България, защото всеки един от нас е достатъчно да вдигне поглед от смартфона си, за да се сблъска челно с проблемите на нашето общество.

Искам да ви попитам – помните ли как си прекарахте на абитуриентския бал? Аз лично си изкарах уникално и с ръка на сърцето признавам, че онзи ден бе най-щастливият в досегашния ми живот.

Спомняте ли си, какво ви накара да се чувствате толкова добре в онзи ден? Моите спомени са, че всичките ми съученици от целия клас и цялото училище бяхме за пръв и последен път еднакви. Всеки бе облякъл най-хубавите си дрехи и носеше със себе си най-доброто си настроение. Но как бих се чувствал тогава, ако родителите ми нямаха възможност да ми купят нови обувки, нов панталон и нова риза? Най-вероятно не бих искал дори да присъствам на онзи празник. А след това? Сигурно никога нямаше да изпитам онова щастие, което ме топли и до ден днешен. Абитуриентският ми бал щеше да е просто един от онези дни в живота, които с времето се превръщат като всеки друг.

Надявам се, че усещате на къде бия, защото сега е моментът да ви обясня за истинската същност на кампанията „Ако си дал – не си живял напразно“.

Нашите приятели от „Beauty Angels“ стартират за втора поредна година това си мероприятие и се обръщат към всички нас с апел: „Помогнете!“ Помогнете на едно дете в неравностойно положение, за да изживее своя последен звезден детски миг! Помогнете на една млада и красива дама, да бъде неотразима на своя бал! Помогнете на един умен и силен млад мъж, да облече своя първи костюм! Помогнете едно дете да влезе с гордо вдигната глава в света на възрастните!

Питате как ли? Много е просто! Вземете старите си абитуриентски рокли и костюми, опаковайте ги в малка пратка и ги изпратете по куриерска фирма „Speedy“ на адрес: град Перник, улица „Свети Свети Кирил и Методий“, №23, офис в сградата на „Елена Георгиева“ с получател Мария Феодорова или Катрин Богданова. Телефони за връзка – 0877 889 001 и 0899 878 895. Кампанията за събирането на дрехите стартира на 09.02.2016 и завършва на 09.03.2016. След това всяка една дреха ще достигне до дете в нужда, за което ще се погрижим лично и гарантираме с името си! Миналата година подарените усмивки бяха над 500. Нека тази година ги направим още повече.

Зад кампанията застават модна къща „Beauty Angels“, област Перник, областен управител д-р Александър Александров, директор на Отдел закрила на детето – г-жа Румяна Герова, социални грижи – г-жа Ивайла Касърова за област Перник и Женска Организация ГЕРБ.

Автор: Десислав Янкулов