Честит световен ден на снега

Днес 16 януари празнуваме Световния ден на снега,  част от кампанията „Доведете децата на снега“ на Международна федерация по ски (ФИС). Целта на инициативата е да събуди любов у децата към зимните спортове и снежните забавления. На днешната дата, семейства от цял свят ходат на ски в различни планини и курорти, освен това няколко български курорта правят промоционална карта за лифта.

Лифтът на курорта „Боровец“ ще превозва деца до 12 г.

срещу сумата от 1 лев. Освен това малчуганите, а и техните родители, ще получат безплатни екипировки и уроци по ски.

„Пампорово“ ще отбележи снежния празник на 17 януари, когато и останалите страни по света ще уважат снежната дата. И отново – безплатни лифтове за деца до 6-годишна възраст, а за тези между 7 и 12 г. таксата ще е 1 лев.

Край хижа „Алеко“на Витоша ще се проведе голям спортен празник. Програмата включва конкурси за снежни фигури, състезания по различни зимни спортове (ски-алпинизъм, ски-бягане, паралелен слалом) и много други забавления.

Разбира се, не всеки може да си позволи да отиде в планината и да кара ски, но това не ни спира се радваме на малките бели снежинки. Освен ски в планините, можем да караме шейна в града, да си направим снежем бой или един снежен човек. На тазгодишния Световен ден на снега ще се проведат общо 625 събития в 42 страни.

Честит снежен ден!