Колко е полезен секса за една нощ

Случайният секс е полезен за здравето, съобщава в. „Дейли стар”, позовавайки се на проучване на екип от университета „Корнел“. Според това изследване и според специалисти от университета в Ню Йорк, интимните контакти за кратко и без ангажименти намаляват нивата на депресия и тревожност, но пък увеличават самочувствието. Интересното е, че и жени и мъже изразяват еднаква увереност и удовлетворение от случайния секс.

Това изследване сред 320 студенти в Корнел обаче си противоречи донякъде с по-раншни научни данни от миналата година. В тях се твърди, че еднократният секс кара 15 % от запитаните 4000 студенти да се чувстват депресирани, тревожни и да изпитват угризения.

Според Jiurnal of Sex Research и цитирано от Men’s Health случайните интимни контакти се впускат предимно неуверени и хора, склонни към депресивни състояния.

Изводът е, че хората които изпитват нужда от секс за една нощ, са по депресирани, а еднократното забавление ги лекува. Тези, които са с по желязна психика избягват еднократният секс. Това което можем да добавим е – Правете го, полезен е!