„Уимбълдън“ предлага повече обществена земя в стремежа си към разширяване

Британският „Ол Ингланд Лоун Тенис Клъб“ (AELTC) предлага допълнителен парк за обществено ползване в опит да получи одобрение за мащабните планове за разширяване, която според организаторите ще защити „Уимбълдън“ за години напред.

Предложението за допълнителни четири акра паркова площ означава, че домакинът на турнира по тенис от Големия шлем планира да направи около 27 акра паркова площ достъпна за обществеността.

Преди това земята е била част от частен голф клуб, закупен от AELTC, за да даде възможност за развитие.

„Радвам се, че сега предлагаме още повече зелени площи, на които лондончани да се насладят, върху земя, която е била недостъпна за обществеността повече от 100 години“, каза председателят на „Ол Ингланд“ Деби Джеванс.

Тя добави, че клубът е провел около 100 обиколки на предложения парк и се е ангажирал с повече от 7000 души като част от процеса на консултация.

„Нашите планове да трансформираме бившото голф игрище ще осигурят една от най-големите спортни трансформации за Лондон след Олимпийските игри през 2012 година. Ангажирани сме да осигурим значителни социални и екологични подобрения, както и да създадем стотици работни места и да генерираме милиони лири икономически ползи“, заяви още Джеванс.

Противниците на разширяването обаче казват, че плановете на клуба ще причинят екологични щети, големи сътресения за по-голямата част от десетилетие и са ненужно амбициозни по мащаб.

Последвайте каналите ни в: