Жесток скандал заради митниците и ареста на Борисов, Тошко Йорданов избухна, че го правят на луд

Спя спокойно вече. Ние обаче живеем в нечестна държава и това го знае всеки българин. Ако излезете и се срещнете с хората, както аз ще направя след един час, те ще ви го кажат.

Това заяви бившият финансов министър Асен Василев във връзка с въпрос на депутата от ИТН Станислав Балабанов дали спи спокойно нощем във връзка със случващото се в държавата.

Думите на Василев са по време на изслушване в комисия в парламента във връзка със скандала в митниците и арестите там.

„Мачът е свирен, преди да започне играта. На съда и прокуратурата, ако вярваме, трябваше да има осъдени хора, но такива нямаме. По медиите се съди кой бил прав и кой е крив“, смята той.

„Погледнете отвъд океана – бивш президент е в съда, а не в медиите да се води процесът. Това в България кога се е случило. Ако вие твърдите, че ние живеем в честна държава, аз не знам вие в каква илюзия живеете“, заяви финансистът.

„Единственият начин да станем нормална европейска държава с нормални доходи е да изградим страна, която не зависи от Румен Гечев, Асен Василев или Станислав Балабанов. Трябва да има система, която да позволи да има честни конкурси и хората, които са с най-добри качества, да ги печелят“, каза той.

„Нямам претенцията да съм най-честният човек в държавата, но България да заслужава да има честни хора. Сега ще помоля да си тръгна, защото имам ангажименти“, призова Василев.

Теменужка Петкова от ГЕРБ, която също е член на комисията, призова Василев да припомни, когато говори за беззаконие, по времето на чие правителство е бил арестуван лидерът на най-голямата политическа партия в България и то незаконно и кой точно е бил вътрешен министър тогава.

„По време на правителството на Кирил Петков, с министър на вътрешните работи Бойко Рашков. След ареста пък бивш финансов министър от ГЕРБ бе вкаран в списъка „Магнитски“, заяви Василев, визирайки Владислав Горанов. 

Тези му думи обаче ядосаха председателя на комисията – Тошко Йорданов от ИТН, който директно го посече:

„Не ме правете на луд! Списъкът „Магнитски“ бе попълнен с лицето Владислав Горанов преди това, хич не си го приписвайте като заслуга“, отсече той.

„Не, Влади Горанов беше сложен година по-късно“, започна да спори Василев.

„Доказателствата за ареста ви бяха Кирил Петков пред Бойко Рашков с информации от „Гугъл“, без даже да известите някой от партньорите си тогава, каквито ви бяхме ние. Да ви имам честната шефка на митниците сега, с честния ви вътрешен министър, с честния ви главен секретар на МВР, с честните ви хора, с които сте се събрали. Довиждане!“, изпрати го Тошко Йорданов и с това прекрати заседанието на комисията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНСОТИ В