Левски отново излъга Миньор

Левски победи с 84:83 (19:28, 22:21, 20:14, 15:13, 8:7) Миньор след продължение в мач от последния кръг от редовния сезон в Националната баскетболна лига, изиграл се тази вечер в столичната зала „Триадица“.

„Сините“ продължават към плейофите, което стана ясно още преди тази среща, като в 1/4-финалните плейофи ще се изправят срещу лидера в класирането Черноморец. Първият мач между двата отбора е на 29 май в Бургас, вторият ще се изиграе на 1 май в София, а евентуален трети е предвиден за 3 май отново край морето. За перничани пък това беше последен мач за сезона.

Иначе срещата в столицата започна добре за гостите от Перник, които властваха на паркета в първите две части. След паузата баскетболистите на Димитър Ангелов все пак намериха начин да се върнат в мача и да обърнат съперника си, като обаче те не успяха да задържат преднината си и допуснаха срещата да стигне до продължение. В него все пак домакините излъгаха Миньор в трети пореден мач между двата отбора.

За Левски Златин Георгиев беше най-резултатен с дабъл-дабъл – 21 точки и 10 борби, по 13 точки вкараха Димитър Маринчешки и Асен Великов, а Красимир Петров се разписа с 12.

Лъчезар Тошков завърши с дабъл-дабъл – 18 точки и 10 асистенции за Миньор, Богдан Бринюк добави 17 точки и 10 борби.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg