Тържество за Емил Гъргоров, подготвя Витоша на стадиона в Бистрица

Трогателен жест на Витоша (Бистрица) към една от големите си звезди в цялата история на футболния клуб. Витоша организира тържество за Емил Гъргоров по случай края на състезателната му кариера. Ще се проведе на 27 април на стадиона в с.Бистрица, непосредствено преди започващия в 16:00 часа домакински мач от 31-ия кръг на Югозападната Трета лига срещу ЦСКА 1948 III (София).

„Тигрите“ са подготвили подарък за своя АС. В продължение на няколко години, бившия национал предвождаше Витоша по терените на Първа и Втора лига.

Емил Гъргоров е роден на 15 февруари 1981 година в София. Юноша е на Локомотив (София), а през 1999 г. с екипа на първия отбор на клуба дебютира в мъжкия футбол. В кариерата му, продължила до 2023 г., атакуващия полузащитник освен за Витоша, играе още за ЦСКА (София), Лудогорец (Разград), Локомотив (Пловдив), Берое (Стара Загора), ЦСКА 1948 (София) и Рилски спортист (Самоков). В чужбина е обличал екипите на Страсбург (Франция), Университатя (Крайова, Румъния) и Шъдзяджуан Йончен (Китай).

Емил Гъргоров е петкратен шампион на България (3 пъти с ЦСКА София и 2 пъти с Лудогорец). Трикратен носител на купата на България (2 пъти с ЦСКА София и 1 път с Лудогорец). Вдига Суперкупата на България като футболист на Лудогорец. С екипа на Витоша (Бистрица) печели купата на Аматьорската футболна лига.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe