Тошко Йорданов взриви Рашков след демонстративното му бягство, подпука Асен Василев за… TV

Г-н Рашков, практически, засили всички подозрения, които имаме към него. Бойко Рашков избяга пред очите ви от залата. Стана ясно, че Асен Василев е излъгал, че не познава контрабандистите. От три места ги познава, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента Тошко Йорданов от ИТН.

 

Има записи и снимки от камерите на Агенция „Митници“.

Има засечен разговор с един от двамата контрабандисти на Асен Василев, който обсъжда, забележете, кой да е шеф на МВР-Хасково. Защото Капитан Андреево е там.

А това е същият човек, който е гол на снимки с двамата контрабандисти. И същевременно стана ясно, че тия двамата са вкарвани в Министерство на финансите без да бъдат записвани. Г-н Рашков, практически, засили всички подозрения, които имаме към него, че е участвал в цялата корупционна схема, защото човек, който няма притеснения, ще остане и ще ни обори всичките.

Когато избягаш и откажеш да отговаряш на очевадни въпроси, в крайна сметка този часовник за 50 хил. лв. не се е материализирал сам на ръката на Живко Коцев. Те са съседи с единия контрабандист.“

На въпрос дали смятат, че ще има осъден и дали Бойко Рашков ще понесе отговорност, Станислав Балабанов отговори:

„Оттук нататък това е работа на отговорните институции. Ние като народни представители и членове на тази комисия, ще си извървим пътя докрай, ще излезем с необходимия доклад. В лично качество смятам, че този човек и тези хора, по принцип трябва да понесат последствията от свършеното си, защото изпаднахме в тежък абсурд.“

„Защо трябва да влиза информаторът през транспортния вход?
Г-н Рашков твърди много неща. Тази комисия не е съд, но тя показва пред обществото какво се случва. И всеки гражданин може да си направи изводите“, каза още Йорданов.

От думите му стана ясно още, че в сряда в комисията ще се изслушват представители на Агенция „Митници“ и Асен Василев, ако дойде.

Комисията за разследване на корупция в Агенция „Митници” изслуша Бойко Рашков и Петър Тодоров. След изложението си пред комисията, Рашков демонстративно си тръгна и така не даде възможност депутатите да му задават въпроси.

Комисията беше създадена след скандала в митниците и задържането на бившия вече директор на Агенцията Петя Банкова. Която е обвинена заедно с Марин и Стефан Димитрови за участие в организирана престъпна група за контрабанда и пране на пари.

На предишното заседание на комисията от писмо на МВР до депутатите стана ясно, че Бойко Рашков като вътрешен министър е посещаван 10 пъти от Марин и Стефан Димитрови. Както и от Петя Банкова.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ